Αρχική Ν. Λακωνίας Επίσκεψη Αξιωματούχων Κένυας στη Λακωνία

Επίσκεψη Αξιωματούχων Κένυας στη Λακωνία

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου η επίσκεψη στη Λακωνία των αξιωματούχων από την Κομητεία Machakos, της Κένυας, που διοργάνωσε το Επιμελητήριό μας σε συνεργασία με το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα και το Ελληνο-Κενυατικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού & Πολιτισμού.

Η αποστολή επισκέφτηκε τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ “ΛΑΚΩΝΙΑ”, Α.Σ.Ε.Ε. στις Αμύκλες και την επιχείρηση ΑΛΕΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ στο Λευκόχωμα. Στη συνέχεια το Επιμελητήριο παρέθεσε γεύμα εργασίας στην αποστολή στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης.

Την αντιπροσωπεία συνόδευε στην περιοδεία της η Πρόξενος Ε.Τ. της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, κα Βίκυ Πανταζοπούλου, καθώς και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Κενυατικού Επιμελητηρίου, κος Βασίλης Κατσικέας, ενώ κατά την επίσκεψή τους στο νομό μας συνοδεύτηκε από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Παναρίτη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Ηλία Αθανασιάδη και τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Κυριάκο Αλεξανδρόπουλο του Επιμελητηρίου μας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης ξενάγησε τους φιλοξενούμενους και τους μίλησε για τα λακωνικά προϊόντα, τη διατροφική τους αξία, την ποιότητά τους και τις εξαγωγές αυτών, τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες της λακωνικής γης και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου που αποτελεί αξιόλογο τουριστικό προορισμό συνδυάζοντας φύση, γεύσεις και ιστορία.

Οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την περιοδεία και την πρόθεσή τους για συνέχιση της συνεργασίας και προώθηση των εμπορικών σχέσεων των δύο περιοχών, αναγνωρίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των λακωνικών προϊόντων.

Πηγή: flynews.gr