Αρχική Eπικαιρότητα Συγκλονίζει η μητέρα του Μπεν: Δεν υπάρχει DNA του γιατί τον έβαλαν...

Συγκλονίζει η μητέρα του Μπεν: Δεν υπάρχει DNA του γιατί τον έβαλαν σε βαρέλι με πετρέλαιο

Η μητέρα του Μπεν μίλησε για ακόμη μία φορά σχετικά με τον γιο της που  εξαφανίστηκε στη Κω.

Η Κέρι Νίντχαμ μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Mirror είπε ότι πιστεύει πως το παιδί της σκοτώθηκε και στη συνέχεια έκρυψαν τη σορό του μέσα σε ένα από τα πολλά βαρέλια πετρελαίου που βρέθηκαν κοντά στο σπίτι στο οποίο βρίσκονταν.

«Για να μην υπάρχει καθόλου DNA, πρέπει να είχαν βάλει το παιδί μέσα σε ένα βαρέλι με πετρέλαιο, η αστυνομία δεν διαφωνεί», τόνισε η κα Νίντχαμ.

Θυμίζουμε ότι η βρετανική αστυνομία έψαχνε απαντήσεις για την εξαφάνιση του μικρού Μπεν και το μόνο που βρήκαν σε 2 εκτεταμένες ανασκαφές που στοίχισαν 1,1 εκατ. λίρες ήταν ένα μικρό κίτρινο αυτοκινητάκι, σημειώνει η Mirror.

Η αστυνομία του South Yorkshire πιστεύει ότι ο μικρός Μπεν καταπλακώθηκε από τον εκσκαφέα του Κωνσταντίνου Μπάρκα και πως το πτώμα του θάφτηκε σε άλλο σημείο. «Εκτιμώ ότι ο Ben Needham πέθανε σε ατύχημα κοντά στo σημείο όπου τον είδαν να παίζει τελευταία φορά», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Jon Cousins.

H Lucy Thornton, όπως και άλλοι συνάδελφοί της από τη Mirror, πέρασαν μήνες να ερευνούν την υπόθεση και βρήκαν ισχυρισμούς περί «συγκάλυψης» από τις ελληνικές αρχές, καταθέσεις να έχουν εξαφανιστεί και ψευδείς καταθέσεις κατά της οικογένειας.

Μετά και την τελευταία έρευνα στο νησί αποκαλύπτουν:

Σε μια προσπάθεια να δυσφημίσουν τη μητέρα του Μπεν κάποιος ισχυρίστηκε ότι έκανε έρωτα μαζί της, ενώ η Kerry ήταν έξω και έψαχνε τον γιο της. Εκείνος έφυγε από την Κω λίγο μετά τους ψευδείς ισχυρισμούς.

Είχε όμως καταφέρει να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον της ανύπαντρης μητέρας και πολλοί κατηγόρησαν την οικογένεια. Η αστυνομία της South Yorkshire της είπε ότι ο μάρτυρας είπε τελικά την αλήθεια. Ομολόγησε πως ήταν ψέμα και ότι αναγκάστηκε να το πει και οι αρχές εξετάζουν την περίπτωσή του.

Υπάρχει όμως και ένας Έλληνας αξιωματικός που είπε στους δημοσιογράφους της Mirror ότι έγινε ένα «τεράστιο» λάθος στις έρευνες, καθώς περίμεναν 24 ώρες πριν ξεκινήσουν τις έρευνες παρά το γεγονός ότι ο Μπεν ήταν μόλις 21 μηνών. Αρχικά ήταν διστακτικός να μιλήσει, λέγοντας ότι φοβάται για τη ζωή του. «Έφτασα στη δουλειά στις 8 το πρωί το πρωινό που εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν. Για κάποιον που εξαφανίζεται πρέπει να περάσουν 24 ώρες. Αυτό ήταν τεράστιο λάθος. Δεν πήγαν στο λιμάνι όταν έπρεπε να έχουν πάει».

Ο κύριος λόγος που μίλησε ήταν για να αποκαλύψει την κατάθεση ενός μυστηριώδους μάρτυρα, ενός φίλου του, που αγνοήθηκε. «Μου είπε ότι είχε δει ένα αυτοκίνητο με πινακίδες από το εξωτερικό. Είχε δύο ανθρώπους μέσα και δεν ήταν Έλληνες. Ο μάρτυρας είπε ότι το παιδί έπαιζε έξω και κάποιος βγήκε από το αυτοκίνητο και τον πήρε. Ο φίλος μου δεν λέει ψέματα».

Ο μάρτυρας από τότε έχει πεθάνει, με τον αξιωματούχο να δηλώνει πως φοβάται για τη ζωή του. «Μη με ρωτάτε περισσότερα. Κινδυνεύω με αυτά που λέω. Αν το παιδί έφυγε από την Κω, όλοι οι αστυνομικοί του νησιού θα είχαν πρόβλημα». Φοβάται ότι η αστυνομία θα δεχόταν πυρά που δεν έκλεισε πιο νωρίς τα λιμάνια και το αεροδρόμιο. Όταν ρωτήθηκε για τη θεωρία που θέλει τον Μπεν να σκοτώθηκε σε ατύχημα, είπε ότι απλά ήθελαν να κλείσουν την υπόθεση.

Μυστήριο καλύπτει και τα όσα υποστήριξε ηλικιωμένη γυναίκα το σπίτι της οποίας βρίσκεται κοντά στο σπίτι όπου εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν. Είχε πει ότι είδε τον θείο του αγοριού Stephen να φεύγει μόνος από την περιοχή με το σκούτερ και λίγα λεπτά αργότερα είδε τον μικρό Μπεν να παίζει πίσω από το κτίριο που ανακαίνιζε ο παππούς του.

Η γυναίκα πέθανε και έτσι οι αρχές δεν μπορούν να πάρουν την κατάθεσή της τώρα. Αλλά υπάρχουν άλλοι που έχουν επιβεβαιώσει στις βρετανικές αρχές αυτά που έλεγε η γυναίκα. Θα έβαζε τέλος στις θεωρίες που ήθελαν τον μικρό Μπεν να έχει πέσει από το σκούτερ του Stephen. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν θεωρίες στο νησί που εμπλέκουν την οικογένεια στην εξαφάνιση.

Ένας συνταξιούχος αστυνομικός παραδέχτηκε ότι η αστυνομία ήταν υπό πίεση, αλλά αρνήθηκε ότι υπήρξε εκφοβισμός των μαρτύρων, όπως εκείνος που υποστήριξε ότι κοιμήθηκε με την Kerry. «Κανείς δεν τρομοκρατείται για να κάνει μια δήλωση.

Εμείς τους πιέζαμε για την αλήθεια. Από τη στιγμή που μας είπε η μητέρα ότι χάθηκε το παιδί, αρχίσαμε άμεσα την έρευνα. Πήρα την κατάθεση της μητέρας. Δεν έμοιαζε πολύ λυπημένη. Ήταν πολύ ήρεμη. Η αστυνομία πήγε στο λιμάνι εκείνο το βράδυ, αλλά όχι με στολή. Ήμασταν υπό πίεση να κλείσουμε την υπόθεση. Όλοι ήθελαν να βρεθεί το παιδί. Κάναμε το καλύτερο δυνατό».

Ο παππούς του μικρού Μπεν απορρίπτει τους ισχυρισμούς του. «Αυτό είναι ψέμα. Δεν υπήρχαν αστυνομικοί εκεί. Μόνο εγώ και ο Stephen. Ήξερα όλους τους αστυνομικούς». Οι έρευνες είχαν αρχίσει ξανά το 2012 και τότε ο Νίκος Σοφός είχε πει ότι έγιναν πολλά λάθη στην έρυενα. «Για τους ανθρώπους εδώ είναι απίθανο ο Μπεν να απήχθη και να εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το νησί». Η βρετανική αστυνομία επέστρεψε στο νησί πριν από λίγο καιρό για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια μετά τις πληροφορίες από νέο μάρτυρα, φίλο του Κωνσταντίνου Μπάρκα, που πίστευε ότι μπορεί εκείνος να ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού.

Προς το παρόν η έρευνα παραμένει ανοιχτή και βρίσκεται στα χέρια των τοπικών εισαγγελέων, με τη μητέρα του μικρού Μπεν να δηλώνει εξοργισμένη. «Είναι μόνο μια μεγάλη συγκάλυψη. Ήθελαν να φύγουμε από το νησί, να εξαφανιστούμε και να ξεχάσουμε τον Μπεν. Είχαν μια στάση ότι δεν αξίζουμε να μας βοηθήσουν».

Προηγούμενο άρθροO Άγγελος Νικ. Μπικάκης υποψήφιος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά
Επόμενο άρθροΗ σηματοδότηση …φρέναρε προσωρινά την παράδοση του τρένου στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο!