Αρχική Περ. Πελοποννήσου Την ενίσχυση των σχέσεων της Πελοποννήσου με τη Βρετανία συζήτησαν ο Τατούλης...

Την ενίσχυση των σχέσεων της Πελοποννήσου με τη Βρετανία συζήτησαν ο Τατούλης και η Πρέσβυς της Βρετανίας

Την ενίσχυση των σχέσεων Πελοποννήσου και Βρετανίας συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Πρέσβυς της Βρετανίας κα KateSmith κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του Περιφερειάρχη την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.

Τόσο ο κ. Τατούλης, όσο και η κα Smithαναφέρθηκαν στη σημασία της Πελοποννήσου σε ότι αφορά τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και στις επικείμενες εξελίξεις που σχετίζονται με το Brexitκαι θα επηρεάσουν σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και τα αγροτικά προϊόντα. Συζήτησαν επίσης και ευρύτερα θέματα των σχέσεων Ελλάδας – Βρετανίας και την ανάγκη ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ειδική αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο επιτυχημένο συνέδριο των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πριν μερικά χρόνια και τις απευθείας πτήσεις της BritishAirwaysαπό Λονδίνο προς Καλαμάτας, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα τη διαρκή άνοδο των Βρετανών τουριστών στην Πελοπόννησο.

Γνώριμοι από το 1991 όταν η κα Smith, ως δημοσιογράφος της Guardian,είχε πάρει συνέντευξη από τον τότε Βουλευτή Αρκαδίας κ. Τατούλη, συμφώνησαν στην εδραίωση στενής συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, του εμπορίου και της ναυτιλίας.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Π. Καλλίρη με εκπροσώπους της Ε.Π.Σ. Κορινθίας
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη της παράταξης “Μαζί Μπορούμε” του Τιμολέοντος Πιέτρη στο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο