Αρχική Περ. Πελοποννήσου Συνάντηση με Αντιπροσωπεία της Κένυας είχε ο Πέτρος Τατούλης (Εικόνες)

Συνάντηση με Αντιπροσωπεία της Κένυας είχε ο Πέτρος Τατούλης (Εικόνες)

Συνάντηση με επίσημη αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη του τοπικού Κοινοβουλίου της Κομητείας Machakos της Κένυας είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 στην έδρα της Περιφέρειας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή τους επάνω σε θέματα γεωργίας και αγροτικής οικονομίας, καθότι η εν λόγω Κομητεία έχει σαφώς χαρακτήρα αγροτικό, καθώς και η ανάπτυξη διμερών συνεργασιών με στόχο την προώθηση της γεωργικής έρευνας και πρακτικών. Μέσα από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε, διαφάνηκε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εν λόγω Κομητείας σε θέματα εισαγωγής αγροτικών προϊόντων, τεχνογνωσίας στον τομέα της τυποποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων, δημιουργίας κοινών επιχειρήσεων, καθώς και κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Κένυας.

Η ενημερωτική επίσκεψη που έχει επίκεντρό της την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της Προξένου  της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, κυρίας Βίκης Πανταζοπούλου, η οποία συνοδεύει την αντιπροσωπεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες που πρόκειται να επισκεφθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο Αντιπερειφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευ. Γιαννακούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας & Δασικών Πολιτικών κ. Αθ. Γκίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Οικοσυστημάτων και Αειφορίας, Νέας Γενιάς & Αθλητισμού κ. Γ. Ρουμελιώτης, ο Πρόεδρος καιΚαθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου κ. Γ. Ζακυνθινός, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας όλων των Π. Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κύριοι Α. Γιαννόπουλος, Δ. Μητρόπουλος, Α. Παρασκευόπουλος, Γ. Μουτάφης και Δ. Δήμου.

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε αυτή η συνάντηση να είναι η απαρχή μίας γόνιμης συνεργασίας στους τομείς που προαναφέρθηκαν, καθώς και στον τομέα του τουρισμού και του αθλητισμού, στον οποίο οι Κενυάτες Μαραθωνοδρόμοι έχουν παράδοση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφορικά με τον θρησκευτικό τουρισμό λόγω της πληθώρας μοναστηριών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, καθότι οι Κενυάτες είναι ως επί το πλείστον χριστιανοί.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στις δυνατότητες που παρουσιάζει η Περιφέρεια στον πρωτογενή τομέα, ο κ. Ζακυνθινός σε ζητήματα τεχνογνωσίας αναφορικά με τη μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων, ενώ ο Δ/ντης και οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων Αγροτικής Οικονομίας παρουσίασαν στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα είδη των αγροτικών προϊόντων που παράγει η Πελοποννησιακή γη.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Κομητείας Machakos κ. FlorenceMuotiMwangangi εξέφρασε την ελπίδα η συγκεκριμένη Κομητεία να είναι η 1η που θα συνεργαστεί με την ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.