Αρχική Ν. Κορινθίας Οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ επισκέφθηκαν τους πρόσφυγες στους...

Οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ επισκέφθηκαν τους πρόσφυγες στους Αγίους Θεοδώρους

Δραστηριότητα της Τομεακής Οργάνωσης Κορινθίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στους Αγίους Θεοδώρους

Το Σάββατο 6 Απριλίου οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, μαζί με τους γονείς τους, επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο «Ηλιόχαρη» στους Αγίους Θεόδωρους Κορινθίας όπου φιλοξενούνται οικογένειες προσφύγων από την Συρία μαζί με τα παιδιά τους. Οι μικροί μας φίλοι παρέδωσαν τα παιχνίδια που είχαν μαζέψει από το σπίτι τους και τα πρόσφεραν στα προσφυγόπουλα που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο. Ήταν μια συγκινητική και συναρπαστική εμπειρία που βοήθησε τα παιδιά και από τις δύο χώρες να καταλάβουν ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Το χαμόγελο των προσφυγόπουλων και το «ευχαριστώ» των γονιών τους ήταν η ανταμοιβή για αυτή την πράξη φιλίας και αλληλεγγύης. Ο μικρός Δημήτρης μετά την παράδοση των παιχνιδιών έλεγε «Είναι ωραία να δίνουμε τα παιχνίδια μας σε όσους το έχουν ανάγκη!». Στην συνέχεια όλα μαζί τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο στο πάρκο και έγιναν όλοι μια μεγάλη παρέα. Στο τέλος οι μικροί μας φίλοι αποχαιρέτησαν τα προσφυγόπουλα με την υπόσχεση ότι θα ξαναέρθουν σύντομα.

Οι γονείς ενημέρωσαν την Τομεακή Οργάνωση Κορινθίας του ΚΚΕ ότι τα παιδιά τους δεν πάνε σχολείο και ότι ακόμα δεν έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός. Η Τ.Ο. Κορινθίας ήδη από την ημέρα μεταφοράς των προσφύγων στους Αγίους Θεοδώρους αλλά και αργότερα όταν προχώρησαν σε απεργία πείνας, έχει εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Έχει επισημάνει με ειδική ανακοίνωση τους κινδύνους για την υγεία λόγω της έλλειψης ιατρού, ιδιαίτερα για τα 100 προσφυγόπουλα, αλλά και τα αιτήματά τους για ανθρώπινο φαγητό.