Αρχική Eπικαιρότητα Νεκρός ένας από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που είχαν σκοτώσει νεαρή...

Νεκρός ένας από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που είχαν σκοτώσει νεαρή κοπέλα στον Ισθμό της Κορίνθου (Βίντεο)

Η αποκάλυψη πως ο ληστής που έπεσε νεκρός στην Αλβανία κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής ληστείας στο αεροδρόμιο των Τιράνων ξυπνά μνήμες από την απόδραση 11 κρατουμένων, τον Ιούλιο του 2013, από τις φυλακές Τρικάλων.

Τα δυο περιστατικά έχουν έναν κοινό παρανομαστή: τον Αντριάν Μουρατάι. Ο Αλβανός κακοποιός ήταν ανάμεσα στους 11 που είχαν αποδράσει από τις φυλακές των Τρικάλων και είναι ο άνθρωπος που έπεσε χθες (09.04.2019) από τα πυρά των αστυνομικών στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

Ο Μουρατάι, μαζί με έναν συνεργό του, είχαν κάνει ληστεία σε τράπεζα στη Λαμία με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ.

Τα λεφτά από τη ληστεία δεν είχαν βρεθεί ποτέ, αφού ο Αλβανός ληστής ουδέποτε αποκάλυψε που βρίσκονταν. Μετά τη σύλληψή του, κατέληξε στις φυλακές των Τρικάλων.

Το 2013 μαζί με άλλους 10 κρατούμενους και με «αρχηγό» τον Μάριο Κόλα, είχαν καταφέρει να αποδράσουν από τις φυλακές Τρικάλων. Ο Μουρατάι κι άλλος ένας από τους δραπέτες είχαν χωριστεί από τους υπόλοιπους μετά την απόδραση. Φαίνεται πως ο Μουρατάι πως πήρε τα λεφτά από τη ληστεία στη Λαμία και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τότε είχε διαφύγει από την Ελλάδα στο Κόσοβο.

Η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων είχε οδηγήσει σε ένα  τεράστιο ανθρωποκυνηγητό που «βάφτηκε» με το αίμα δυο αθώων. Η καταδίωξη των κρατουμένων που είχαν αποδράσει, είχε κρατήσει πάνω από έναν μήνα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δραπέτες (ανάμεσα στους οποίους δεν ήταν ο Μουρατάι)είχαν σκοτώσει μια νεαρή γυναίκα στον Ισθμό της Κορίνθου και έναν  αστυνομικό  στο Δίστομο, περιοχές όπου υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους δραπέτες και τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν για τους συλλάβουν.

Η ληστεία στην Αλβανία

Από τη στιγμή που απέδρασε από τις φυλακές Τρικάλων, ο Μουρατάι είχε χαθεί από… προσώπου γης. Και επανεμφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης (09.04.2019) όταν μαζί με άλλους τέσσερις εισέβαλαν με βαν στο αεροδρόμιο των Τιράνων και επιτέθηκαν σε χρηματαποστολή που εκείνη την ώρα φόρτωσε σάκους και χρήματα σε αεροπλάνο που επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Βιέννη.

Μια κινηματογραφική ληστεία με λεία 10 εκατομμύρια ευρώ και τον Μουρατάι να πέφτει νεκρός από την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.

Οι δράστες, οπλισμένοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, εισέβαλαν στην πίστα του αεροδρομίου με βαν και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους υπαλλήλους την ώρα που φόρτωναν τους σάκους με τα λεφτά στο αεροπλάνο. 

Έβαλαν τα λεφτά στο βαν και απομακρύνθηκαν. Όμως ένας πυροσβέστης που είδε τα πάντα,ειδοποίησε την αστυνομία. Ξεκίνησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία έπεσε νεκρός ο Μουρατάι, αλλά οι συνεργοί του κατάφεραν να αποφύγουν τη σύλληψη, αφού εγκατέλειψαν το βαν και διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, τα χρήματα που κλάπηκαν ανήκαν σε ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία και είχαν μεταφερθεί με οχτώ οχήματα στο αεροδρόμιο.

Είναι η τρίτη φορά τα τρία τελευταία χρόνια που γίνεται ληστεία σε χρηματαποστολές στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

Τον Ιούνιο του 2016 τρία άτομα είχαν εισβάλει στο αεροδρόμιο και αφαίρεσαν από αυτοκίνητο χρηματαποστολής που επρόκειτο να μεταφορτώσει σε αεροπλάνο σάκους που περιείχαν 1.000.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ένοπλοι είχαν ακινητοποιήσει όχημα χρηματαποστολής λίγο έξω από το αεροδρόμιο και είχαν αφαίρεσαν 3.500.000 ευρώ.

Πηγή: newsit.gr