Αρχική Eπικαιρότητα Νέες Πανελλαδικές: Αυτό είναι το τελικό σχέδιο Γαβρόγλου για τον τρόπο εισαγωγής...

Νέες Πανελλαδικές: Αυτό είναι το τελικό σχέδιο Γαβρόγλου για τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας το τελικό σχέδιο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις βάζοντας τέλος στην αναμονή χιλιάδων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από του υπουργείο Παιδείας.

Η θέσπιση 4 κατευθύνσεων με 4 μαθήματα προς εξέταση, το ωρολόγιο πρόγραμμα και, κυρίως, η δημιουργία τμημάτων ελεύθερης πρόσβασης αποτελούσαν τις βασικές αρχές του νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και του Νέου Λυκείου.

Αν και οι προθέσεις του υπουργείου είναι γνωστές από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο υπουργός Παιδείας , Κώστας Γαβρόγλου, έκανε σχετικές ανακοινώσεις, η τελική μορφή που θα έχει το νέο πλαίσιο εισαγωγής στα ΑΕΙ οριστικοποιήθηκε πριν από λίγο μετά από χρόνιο «κόψε-ράψε» για τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αλλά και για το νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι διατάξεις που αφορούν στο νέο σύστημα εισαγωγής και τη νέα Γ’ Λυκείου, καθώς και τις συνέργειες Πανεπιστημίων ΤΕΙ.

Δείτε τι θα ισχύει για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευσηΔείτε το σχέδιο νόμου για τις Πανελλαδικές και τις συνέργειες Πανεπιστημίων – ΤΕΙ