Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μπουντρούκας: Προβλήματα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας – Πτώση επισκεπτών με κρουαζιεροπλοια

Μπουντρούκας: Προβλήματα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας – Πτώση επισκεπτών με κρουαζιεροπλοια

Από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Μπουντρούκας με τον Λιμενάρχη Καλαμάτας, τον Διευθυντή του Τελωνείου Καλαμάτας και τον Αερολιμενάρχη διαπιστώθηκαν τα εξής:

Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Καλαμάτα την τελευταία τετραετία έχουν μειωθεί κατά 80%. Το 2015 είχαν επισκεφθεί την Καλαμάτα με κρουαζιερόπλοια 38.549 επισκέπτες και το 2018 την επισκέφθηκαν μόνο 7.281. Προβλήματα αποτυπώθηκαν και για τις αφίξεις ιδιωτικών σκαφών αναψυχής όπου υπάρχει ανάγκη αναβάθμισης και επέκτασης των εγκαταστάσεων.

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας που είναι η αεροπορική πύλη εισόδου της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσιάζει συνεχή ανοδική πορεία. Το 2018 διακινήθηκαν από το αεροδρόμιο 291.797 επιβάτες. Τη χρονιά που διανύουμε το αεροδρόμιο είναι συνδεδεμένο με 17 κράτη και 28 πόλεις. Κι ενώ παρουσιάζει αυτή τη δυναμική οι εγκαταστάσεις του αδυνατούν να εξυπηρετήσουν όπως πρέπει το επιβατικό κοινό. Υπάρχουν προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, ωκεανός, ουρανός, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες
Προηγούμενο άρθροΤα νέα ονόματα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές 2019
Επόμενο άρθροΣτην Τρίπολη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης