Αρχική Ν. Ηλείας Ηλεία: Δεν είχαν ούτε ιερό ούτε όσιο – «Σήκωσαν» τα παγκάρια 14...

Ηλεία: Δεν είχαν ούτε ιερό ούτε όσιο – «Σήκωσαν» τα παγκάρια 14 εκκλησιών

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δεκατέσσερις κλοπές σε Ιερούς Ναούς της Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών ηλικίας 21 και 19 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με την συνδρομή των αστυνομικών του Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας προέκυψε ότι, οι δύο δράστες από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάιο του έτους 2018, είχαν διαπράξει συνολικά δεκατέσσερις κλοπές σε Ιερούς Ναούς και κοιμητήρια των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως.

Πιο συγκεκριμένα οι δράστες, διερρήγνυαν τους Ιερούς Ναούς, δρώντας κυρίως τη νύχτα και παραβιάζοντας τα παγκάρια αφαιρούσαν χρήματα από το εσωτερικό τους.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις παράνομες πράξεις τους ξεπερνά τις 2.000 ευρώ, ενώ ήταν επιπλέον αρκετές και οι φθορές που προκάλεσαν στις εκκλησίες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Πηγή: patrastimes.gr