Αρχική Eπικαιρότητα Δικαίωση Λυκουρέντζου για υπόθεση Novartis: “Προσπάθησαν να με ενοχοποιήσουν αλλά αποδείχτηκε η...

Δικαίωση Λυκουρέντζου για υπόθεση Novartis: “Προσπάθησαν να με ενοχοποιήσουν αλλά αποδείχτηκε η απόλυτη αθωότητα μου”

Στο αρχείο τίθεται η υπόθεση NOvartis για τον Αρκάδα πρώην Υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος στην πρώτη αντίδρασή του αναφέρει ότι κατάρρευσε η χυδαία σπίλωση που επιχειρήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα για το πρόσωπό του.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

Διαβάζουμε στο ΑΠΕ: “οι εισαγγελικές αρχές, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, διαβιβάζουν στη Βουλή τη δικογραφία για τη Novartis για ένα πολιτικό πρόσωπο, που είναι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος

Παράλληλα, αρχειοθετείται η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ ανοικτή ακόμα παραμένει καθώς ερευνώνται οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ‘Αδωνις Γεωργιάδης και Μάριος Σαλμάς.

Ακόμη, αύριο θα σταλούν 20 με 30 κλήσεις προς μη πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για δωροδοκία και πιθανά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η εισαγγελική έρευνα που ολοκληρώθηκε αφορά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και αφορά την κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis).

Οι εισαγγελείς διαφθοράς στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις και σε εικονικά τιμολόγια προς 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς (Σκάι, Το Βήμα και Αθήνα 9,84) που εκδόθηκαν από διαφημιστική εταιρεία που δεν έχει μέχρι τώρα γίνει γνωστή από τις έως τώρα καταθέσεις.

Τα 4 αυτά φάρμακα διατέθηκαν στην Ελληνική αγορά σε υψηλές τιμές σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και αυξήθηκε αισθητά ο τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας.”

ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: “Η ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΣΠΙΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΧΥΔΑΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ”.

“Ευθύς εξ αρχής,δήλωσα με καθαρή και ήρεμη την συνείδησή μου την απόλυτη αθωότητά μου,στην υπόθεση της δικογραφίας Novartis.Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο από την Ελληνική Δικαιοσύνη ότι επρόκειτο για κακόβουλη σπίλωση και χυδαία συκοφαντία.
Ευχαριστώ όλους εκείνους,οι οποίοι ουδέποτε αμφέβαλαν για την ακεραιότητά μου και με στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους και την συμπαράστασή τους.
Λυπάμαι για εκείνους,οι οποίοι σκόπιμα και μεθοδευμένα επεδίωξαν την ενοχοποίησή μου για να υπηρετήσουν προσωπικές σκοπιμότητες και κομματικά συμφέροντα.
Με περισσότερη δύναμη και αποφασιστικότητα συμπράττω στην Πρώτη Γραμμή του αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για μια Ελλάδα ισότιμη και ισοδύναμη μεταξύ των εταίρων της στον πυρήνα της Ευρωπαικής Ένωσης.”

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Προηγούμενο άρθροΤο Άργος επισκέφθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Επόμενο άρθροΕξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε σπίτια στην περιοχή του Ξυλοκάστρου