Αρχική Ν. Κορινθίας Διαβούλευση για την αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου

Διαβούλευση για την αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου

Στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δερβένι, διατυπώθηκαν αξιόλογες ιδέες και προτάσεις για την αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου. Ως δεδομένο σε όλες τις προτάσεις ήταν η ανάγκη ανάπτυξης της περιοχής του Δερβενίου.

Στα πλαίσια όσων ακούστηκαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η πρόταση του κ. Βυζά Ηλία, ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού όπου ο επισκέπτης θα έρχεται σε επαφή με την ιστορία του κτιρίου, την ιστορία της Κορινθίας και τον πλούτο του Κορινθιακού κόλπου, χρησιμοποιώντας τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας. Ενδιαφέρουσα ήταν και η πρόταση του κ. Ζάρρου Ανδρέα, να μετατραπεί σε Κέντρο Έρευνας και Μελετών του Κορινθιακού κόλπου. Μάλιστα, ανέφερε ότι υπάρχει η αμέριστη στήριξη του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών και του Ινστιτούτου Πέλαγος που πράττουν διαρκείς μελέτες σχετικά με τα δελφίνια και την πλούσια χλωρίδα του Κορινθιακού κόλπου, αλλά και των πανεπιστημίων της Ευρώπης που ήδη κάνουν μελέτες πάνω στα μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα που παρατηρούνται στον Κορινθιακό.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος δήλωσε ότι αποτέλεσμα της βραδιάς ήταν να διατυπωθούν αξιόλογες προτάσεις που θα κριθούν ώστε να υπάρξει το βέλτιστο αποτέλεσμα για την ανάπτυξη της Ευρωστίνης.