Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Στο Costa Navarino ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό – Για ποιο...

Μεσσηνία: Στο Costa Navarino ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό – Για ποιο λόγο βρίσκεται στην Ελλάδα

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος έφθασε αεροπορικώς στην Καλαμάτα και η σχετική φωτογραφία άρχισε να ταξιδεύει στο διαδίκτυο. Από εκεί πήγε στο Costa Navarino…

Ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 8 Απριλίου στο Costa Navarino, οι εργασίες της 5ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τα Θαλάσσια Θηλαστικά και τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές, παρουσία του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, γνωστού για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος έφθασε αεροπορικώς στην Καλαμάτα το βράδυ της περασμένης Κυριακής (07-04-2019). Στη συνδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου, αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες από 40 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ το κεντρικό της θέμα είναι “Γιορτάζοντας μια δεκαετία συνεργασίας θαλάσσιων θηλαστικών και ΘΠΠ”.

Τη διεξαγωγή αυτού του παγκόσμιου ενδιαφέροντος γεγονότος, την οποία στηρίζει το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, συνδιοργανώνουν το WWF Ελλάς και η Διεθνής Επιτροπή για τα Θαλάσσια Θηλαστικά και τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές (International Committee on Marine Mammal Protected Areas – ICMMPA).

Το διεθνές αυτό συνέδριο, το οποίο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, συμπληρώνει φέτος τα 10 του χρόνια και -όπως σημειώνει το WWF Ελλάς στην ιστοσελίδα του- αποτελεί «ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός το ότι η συνδιάσκεψη θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην Ευρώπη, και ειδικά στη Μεσόγειο».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα αποτελείται από 25 περίπου συνεδριάσεις, πάνελ συζητήσεων, workshops, ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια που θα εστιάσουν, μεταξύ άλλων: Στη μείωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ ναυτιλίας και κητωδών στη Μεσόγειο.

Στην επίλυση των συγκρούσεων στις παράκτιες προστατευόμενες περιοχές των θαλάσσιων θηλαστικών (π.χ. αλληλεπιδράσεις μεταξύ θαλάσσιων θηλαστικών και αλιείας μικρής κλίμακας). Στο πώς οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν στην προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών. Στις προκλήσεις και απειλές που θέτουν οι εξορύξεις πετρελαίου στους βασικούς οικοτόπους θαλάσσιων θηλαστικών.

Πηγή: eleftheriaonline.gr