Αρχική Eπικαιρότητα Συγκλονίζει η μητέρα του Γιακουμάκη: «Όλοι είναι εδώ και το παιδί μου...

Συγκλονίζει η μητέρα του Γιακουμάκη: «Όλοι είναι εδώ και το παιδί μου είναι στο χώμα»!

Δύσκολες στιγμές βιώνει και πάλι η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς ξεκίνησε σήμερα στα Ιωάννινα, η δίκη των 9 σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι από την Κρήτη.

Οι κατηγορούμενοι  αξιοποιώντας το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος, εκπροσωπήθηκαν  από τους δικηγόρους τους και δεν εμφανίστηκαν οι ίδιοι στο δικαστήριο.

Οι πρώτοι μάρτυρες που κατέθεσαν σήμερα ήταν η μητέρα του και ο πατέρας του Βαγγέλη, με τους δύο γονείς να αναγκάζονται να ανακαλέσουν στη μνήμη τους  τις δύσκολες στιγμές που σύμφωνα με το κατηγορητήριο  πέρασε ο γιος τους, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Γαλακτοκομική Σχολή στα Ιωάννινα.

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του περιέγραψε τα όσα έμαθε πως βίωσε το παιδί της ενώ αναφερόμενη στην υπεύθυνη της Εστίας σημείωσε πως ήταν εκείνη που την ενημέρωσε ότι ο Βαγγέλης της δεν περνούσε καλά και υπέφερε από τη συμπεριφορά των συμφοιτητών του. Ο Βαγγέλης ωστόσο αν και είχε ρωτηθεί από τη μητέρα του, είχε υποβαθμίσει τα περιστατικά.

«Ο Βαγγέλης ήταν ένα παιδί που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, οι άλλοι τον είχαν ως στόχο για να περνούν την ώρα τους … Έτσι είναι οι φίλοι» είπε  χαρακτηριστικά η μητέρα του.

Πολλοί δάκρυσαν όταν η μητέρα του Βαγγέλη είπε ότι όλοι είναι εκεί ζωντανοί και γελούν ενώ το παιδί της είναι στο χώμα…

Αναφερόμενη στη στάση της παρέας των φοιτητών, είπε πως τις πρώτες μέρες της εξαφάνισης ήταν πάντα δίπλα στην οικογένεια και βοηθούσαν στις έρευνες, όταν όμως η οικογένεια άρχισε να μαθαίνει τι συνέβαινε και όταν ξεκίνησαν οι καταθέσεις τότε εξαφανίστηκαν.

Ανδρέας Γιακουμάκης: Δεν ξέρω γιατί έχασα το παιδί μου

«Ο Βαγγέλης ήρθε στα Γιάννενα με όνειρα να κάνει κάτι που αγαπούσε και εδώ και 4 χρόνια εγώ πηγαινοέρχομαι χωρίς να ξέρω το γιατί» είπε στην αρχή της κατάθεσής του ο πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης.

Χαρακτήρισε τη Γαλακτοκομική Σχολή  «μαγαζί » με έλλειψη ηθικής που δεν φρόντισε να τους πει όλα όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια φοίτησής του εκεί. «Μας πήραν μια μέρα τηλέφωνο και μας είπαν ότι ο γιος μας έχει προβλήματα στη Σχολή χωρίς όμως να μας ενημερώσουν για την καθημερινή παραβατικότητα» είπε ο Ανδρέας Γιακουμάκης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «από αυτές τις διαδικασίες εγώ έχασα το παιδί του, δεν ξέρω γιατί και θέλω να το μάθω » .

Αναφέρθηκε στις αξίες   της φιλίας , της αξιοπρέπειας  και του σεβασμού επισημαίνοντας πως δυστυχώς αυτές  δεν υφίσταται. «Όταν εγώ έχασα τον Βαγγέλη μου, πήρα τηλέφωνο εκείνους που πίστευα πως ήταν φίλοι του γιου μου, δεν μου περνούσε από το μυαλό τι ακριβώς συνέβαινε. Οι υπεύθυνοι της Σχολής δεν μας είπαν ποτέ την αλήθεια «είπε ο Ανδρέας Γιακουμάκης για να τονίζει πως αυτό που δεν μπορεί να δεχθεί είναι η βία κατ εξακολούθηση που ασκήθηκε στον  αδικοχαμένο σπουδαστή.

Προσπαθώντας να ερμηνεύσει το γιατί ο Βαγγέλης δεν τους έλεγε όλα όσα περνούσε στη Γαλακτοκομική, είπε πως προφανώς το παιδί  είχε αντιληφθεί την ατιμωρησία που επικρατούσε και αυτός ήταν ο λόγος που δεν τους έλεγε όλα όσα βίωνε. «Δεν προσπαθώ να βρω ενόχους ούτε να δικάσω θέλω μόνο να μάθω την αλήθεια»είπε ο Ανδρέας Γιακουμάκης  προκαλώντας τη συγκίνηση και το σεβασμό όλων  των παρευρισκομένων στη δικαστική αίθουσα.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, αναφερόμενος στην κατάθεση του Ανδρέα Γιακουμάκη είπε πως περιμένει από τη δικαιοσύνη να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και εφόσον υπάρχουν κάποιοι που έκαναν πράγματα εις βάρος του Βαγγέλη θα πρέπει να υποστούν τις νόμιμες συνέπειες.

Η οικογένεια Γιακουμάκη όπως είναι γνωστό, σημείωσε ο κ Μπούκας δεν έχει στοχοποιήσει κάποιον μέχρι σήμερα, δεν έχει μιλήσει για κανέναν άσχημα, απλά τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της όπως ήταν χρέος της τα έδωσε στη δικαιοσύνη.

Κληθείς να σχολιάσει τη φιλική συμπεριφορά των κατηγορουμένων τις πρώτες μέρες της εξαφάνισης όπως κατέθεσαν και οι δύο γονείς, ο κ.Μπούκας  γνωστοποίησε πως ήταν κάτι που ο ίδιος το γνώριζε από τον πρώτο καιρό και του είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση.

» Το να γίνουν κάποια πράγματα στο πλαίσιο ενός αστείου δεν είναι ποινικό αδίκημα όπως είπε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το να γίνονται όμως σε καθημερινή βάση πράγματα εις βάρος ενός ανθρώπου, αυτό σημαίνει πως κάτι περίεργο γίνεται » κατέληξε ο κ.Μπούκας.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων.

Πηγή: epirus-tv-news

Προηγούμενο άρθροΔυναμική μεγάλης νίκης δίνει ο Νίκος Σκαρμούτσος στο ψηφοδέλτιο Σταματόπουλου!
Επόμενο άρθροΔημοτικές εκλογές 2019: Αλλαγές στη διαδικασία διεξαγωγής