Αρχική Ν. Κορινθίας Τον Δήμαρχο Κορινθίων επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Κυβερνητικού κόμματος ΕΝΩΜΕΝΗ ΣΕΡΒΙΑ (Βίντεο)

Τον Δήμαρχο Κορινθίων επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Κυβερνητικού κόμματος ΕΝΩΜΕΝΗ ΣΕΡΒΙΑ (Βίντεο)

Υψηλές επαφές είχε την Κυριακή 7 Απριλίου το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός.

Υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο του Δήμου Κορινθίων έναν παλιό του γνώριμο και φίλο της Κορίνθου από την Σερβία.

Τον κ. DRAGAN MARCOVIC Πρόεδρο του Κόμματος ¨ΕΝΩΜΕΝΗ ΣΕΡΒΙΑ¨
όπου το κόμμα του συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Σερβίας.

Ο κ. Marcovic είναι επίσης, βουλευτής Σερβίας και Δήμαρχος της Jagodina αλλά και Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Σερβία. Toν κ. Μarcovic τον συνόδευαν ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα κ.Dusan Spasojevic και άλλοι αξιωματούχοι. 

Ο Πρόεδρος της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ επανέλαβε την αγάπη του για την Κόρινθο αφού όπως είπε δεν θα ξεχάσει την βοήθεια που παρείχε στην χώρα του όταν είχε ανάγκη, κατά τον πόλεμο το 1999, όταν αντιπροσωπεία με  επικεφαλής τον τότε Δήμαρχο Κορινθίων Θωμά Θωμαίδη επισκέφθηκε την Σερβία φέρνοντας 150 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γιακόντινα,  και από τότε διατηρεί δεσμούς φιλίας .

Η Jagodina δεν θα ξεχάσει ποτέ τους πολίτες της Κορίνθου, επειδή οι πολίτες, οι απλοί άνθρωποι, συνέλεξαν αυτή τη βοήθεια για τη Jagodina.

Σήμερα, μετά από 20 χρόνια, επέστρεψα ξανά στην Κόρινθο, όπου με δέχτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, είπε ο Πρόεδρος της Ενωμένης Σερβίας. και συνέχισε: Είχα μια μακρά συζήτηση με τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό και είπα ότι η Jagodina και η Σερβία οφείλουν πολλά στην Ελλάδα και ιδιαίτερα η πόλη Jagodina.

Επίσης, επεσήμανε ότι στη Σερβία υπάρχει πολιτική σταθερότητα και οικονομική ασφάλεια και ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία, ποτέ δεν ήταν καλύτερες από ό, τι τα τελευταία πέντε χρόνια, χάρη στον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Είμαστε σε ειρήνη θέλουμε να δούμε πως μπορεί η Jagodina να βοηθήσει την Κόρινθο και ότι ποτέ να μην συμβεί σε κανέναν, ό, τι συνέβη στη Σερβία το 1999 είπε ο κ. Marcovic.

Πρόσθεσε επίσης πως η Γιαγκόντινα και το κόμμα του η Ενωμένη Σερβία, της οποίας ο ίδιος είναι πρόεδρος, έχουν δημιουργήσει άριστες σχέσεις με την Αιγυπτιακή περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, με επικεφαλής τον Γεν Αχμέτ Αμπντάλα και ένα μεγάλο αριθμό επενδυτών από την περιοχή που ενδιαφέρεται να κάνει επενδύσεις στην Ευρώπη.

Μετά την επίσκεψή μου στην Αίγυπτο, συνέχισε, στο τέλος του Απριλίου του τρέχοντος έτους, ελπίζω ότι κάποιος από τους Αιγύπτιους επενδυτές να επιλέξουν για την κατασκευή ξενοδοχείων στην περιοχή της Κορίνθου στην Ελλάδα και ως εκ τούτου μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουμε ξεχάσει τα αδέλφια μας στην Ελλάδα που μας βοήθησαν όταν ήμασταν πιο δύσκολα πρόσθεσε ο κ. Marcovic.

Η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος προορισμός για τουρίστες από τη Σερβία και αυτή τη θερινή περίοδο, πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη Σερβία αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα. Κάλεσα τον φίλο Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό να επισκεφτεί τη Jagodina και τη Σερβία με πολιτική και οικονομική αντιπροσωπεία και κάλεσα τους Έλληνες φίλους μας να εξάγουν στη Σερβία εισαγόμενα προϊόντα.

Έχω την υπόσχεση ότι η αντιπροσωπεία της αδελφικής Κορίνθου θα φτάσει στη Jagodina μετά τις τοπικές εκλογές που θα γίνουν στην Ελλάδα τον Μάιο – είπε ο Μάρκοβιτς. 

Oπως είπε ο k. Marcovic η πολιτική και οικονομική αντιπροσωπεία
μπορεί να αποτελείται ακόμα και από 150  άτομα.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων στην συνέχεια ξενάγησε την Σέρβικη αποστολή
στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού όπου έμειναν κατενθουσιασμένοι.

Αυτή λοιπόν ήταν μια καινούργια αρχή με ένα παλιό φίλο της Κορίνθου,
Τα καλύτερα έρχονται…

Πηγή: korinthosnews.gr