Αρχική Ν. Κορινθίας Μπέττυ Χαρλαύτη: Η mezzo soprano από την Κορινθία που κάνει την Ελλάδα...

Μπέττυ Χαρλαύτη: Η mezzo soprano από την Κορινθία που κάνει την Ελλάδα υπερήφανη

Μάγεψε το κοινό η Ελληνίδα mezzo soprano Μπέττυ Χαρλαύτη, παρουσιάζοντας το μεγαλειώδες έργο «Canto General» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Pablo Neruda, σε τρεις επιτυχημένες συναυλίες, στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων από τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 

«Η φωνή του Μίκη Θεοδωράκη από τη νέα γενιά» όπως συχνά χαρακτηρίζεται η Μπέττυ Χαρλαύτη, προσκλήθηκε από τη διοργάνωση «Canto General Mars 2019» για να ερμηνεύσει ως σολίστ το κορυφαίο έργο του συνθέτη που αποτελεί μια ωδή στην Ελευθερία, στις 14, 15 & 16 Μαρτίου, συνοδευόμενη από 140 Βέλγους χορωδούς και μουσικούς της La Badinerie, υπό τη διεύθυνση του Laëndi Lipnik. Συμμετείχε ο βαρύτονος Kriss Beligh, καθώς και οι ηθοποιοί Assumpta Serna και Marco Fabbri.
 

Η Μπέττυ Χαρλαύτη αποθεώθηκε στο κατάμεστο Parc à Mitraille, όπου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας των Βρυξελλών, της Ισπανικής Πρεσβείας, της Πρεσβείας της Χιλής, αλλά και πλήθος ανθρώπων της τέχνης καθώς και δημοσιογράφοι.
 

Εδώ το ρεπορτάζ της ΕΡΤ από τις Βρυξέλλες:

Στη συνέχεια η Μπέττυ Χαρλαύτη ταξίδεψε στην Άγκυρα της Τουρκίας για να δώσει μια μεγάλη συναυλία, την 25η Μαρτίου, στο Presidential Orchestra of Ankara Concert Hall.

Εξέχουσες προσωπικότητες από δεκάδες χώρες, πρέσβεις, διπλωμάτες, αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι αλλά και φιλότεχνο τούρκικο κοινό την υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, ενώ η εφημερίδα Milliyet δημοσίευσε σε πρωτοσέλιδο στο ένθετό της εκτενές άρθρο για τη συναυλία. Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία της η Υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας κα Ruhsar Pekcan, προσκεκλημένη του Έλληνα Πρέσβη κ. Πέτρου Μαυροειδή.

Μεταξύ άλλων, η Μπέττυ Χαρλαύτη τραγούδησε στα τούρκικα, δεδομένης και της πρόσφατης συνεργασίας της με τον Τούρκο καλλιτέχνη και διανοούμενο Zülfü Livaneli. Την ερμηνεύτρια συνόδεψαν οι μουσικοί Γιάννης Μπελώνης στο πιάνο, Γιάννης Ματσούκας στο μπουζούκι και Νίκος Γκιόλιας στην κιθάρα.

«Είναι εξαιρετική τιμή η πρόσκληση να τραγουδήσω στην Άγκυρα την ημέρα αυτή, καθώς η μουσική αποτελεί ισχυρή πολιτισμική γέφυρα ανάμεσα στους δύο λαούς» δήλωσε η Μπέττυ Χαρλαύτη στα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Εδώ το δημοσίευμα της Milliyet:

Harlafti Milliyet

Πηγή: loutraki365.gr