Αρχική Ν. Κορινθίας Λουτράκι: Εξαφανίστηκε η προτομή του ήρωα Δημητρίου Πλαπούτα

Λουτράκι: Εξαφανίστηκε η προτομή του ήρωα Δημητρίου Πλαπούτα

Την εξαφάνιση της προτομής του ήρωα αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Δημητρίου Πλαπούτα καταγγέλλει αναγνώστης του Loutraki365.gr. Η προτομή που βρισκόταν εδώ και δεκαετίες, στο παραλιακό πάρκο Ειρήνης στο Λουτράκι, έχει αφαιρεθεί, εδώ και αρκετό όπως αναφέρει.

Και θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα: “Γνωρίζει η δημ. αρχή τι έχει συμβεί και τί έχει πράξει για αυτό;;; το έχουν κλέψει;;; το έχουν καταστρέψει;;; έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία;;;; ότι και αν έχει συμβεί, πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ξανατοποθετηθεί στο βάθρο της, η προτομή του ήρωα προγόνου μας… έστω και ως μαρμάρινη, πρέπει να επανατοποθετηθεί. Καλώ και τους συλλόγους Αρκάδων Κορινθίας να προβούν σε κάθε προσπάθεια για την αντικατάσταση της προτομής”.

Ο Δημήτρης (Δημητράκης) Πλαπούτας (ή Κολλιόπουλος) (Παλούμπα, 15 Μαΐου 1786 – Παλούμπα, 27 Ιουλίου 1864) ήταν Έλληνας στρατηγός, βουλευτής Καρύταινας (1844-1847), γερουσιαστής (1847-1862), επίτιμος υπασπιστής του βασιλιά Όθωνα, Διοικητής της 12ης Τετραρχίας Αρκαδίας της Βασιλικής Φάλαγας του Όθωνα και αγωνιστής της ελληνικής επανάστασης.

Ήταν επικεφαλής του αγώνα στην Αρκαδία μαζί με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Τη δεκαετία του 1970, ο τότε Δήμαρχος Αλέκος Οικονόμου, είχε κάνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δημητρίου Πλαπούτα, την οποία είχε φιλοτεχνήσει η γλύπτρια Ειρήνη Χαριάτη-Πραμαντιώτη.

Πηγή: loutraki365.gr