Αρχική Περ. Πελοποννήσου Ξεκίνησε την κατασκευή των εργοταξίων στην Πελοπόννησο η ΤΕΡΝΑ

Ξεκίνησε την κατασκευή των εργοταξίων στην Πελοπόννησο η ΤΕΡΝΑ

Η ΤΕΡΝΑ ξεκίνησε τις εργασίες εγκατάστασης εργοταξίου τις προηγούμενες ημέρες από την Καλλιρρόη Μεσσηνίας και μέχρι χθες είχαν αρχίσει και στους άλλους νομούς της Πελοποννήσου.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριών μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων (με ΧΥΤΥ) στις τοποθεσίες Παλιοχούνη Αρκαδίας (Δήμος Τρίπολης), Σκάλα Λακωνίας (Δήμος Ευρώτα) και Καλλιρρόη Μεσσηνίας (Δήμος Οιχαλίας), καθώς και δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε Νέα Κίο (Αργολίδα) και Σπαθοβούνι (Κορινθία).

Ωστόσο, οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης αναμένεται να αυξηθούν μελλοντικά, προκειμένου να μειωθεί το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων.

Μεταφορά απορριμμάτων

Όπως μας διευκρίνισε ερωτώμενη η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα αυξηθούν ίσως κατά πέντε ή και περισσότερους. Στόχος είναι να μειωθούν τα έξοδα μεταφοράς και αυτό έχει γίνει αποδεκτό απ’ όλα τα μέρη, ενώ έχει συμπεριληφθεί και στη σχετική σύμβαση. Τα νέα σημεία δημιουργίας Σταθμών Μεταφόρτωσης θα προταθούν από το ΦΟΔΣΑ.

Επίσης, έχει συμφωνηθεί ότι το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων που θα επιβαρύνεται ο κάθε Δήμος θα είναι από την περιοχή του στον κοντινότερο σε αυτόν Σταθμό Μεταφόρτωσης, ενώ το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων από το Σταθμό Μεταφόρτωσης προς το εργοστάσιο επεξεργασίας, όποια κι αν είναι η απόσταση, θα το επιβαρύνεται η ΤΕΡΝΑ.

Τέλος, η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας από την εταιρεία, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα ξεκινήσει 10 μήνες μετά τη σύνταξη του επίσημου πρωτοκόλλου εγκατάστασης των εργοταξίων. Ωστόσο, η Περιφέρεια έχει ζητήσει από την ΤΕΡΝΑ να μειωθεί αυτός ο χρόνος, ει δυνατόν και στους 7 μήνες από τώρα.

Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή: tharrosnews.gr