Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Μετακίνηση με… βάρκες στην Κρήτη! Απίστευτες εικόνες από το Λασίθι

Καιρός: Μετακίνηση με… βάρκες στην Κρήτη! Απίστευτες εικόνες από το Λασίθι

Στο Μακρύ Γιαλό οι δρόμοι έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό! Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στη Σητεία. Δύο οικογένειες εγκλωβίστηκαν σε ταράτσες με το νερό στο ένα μέτρο ύψος! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις καταστροφές στην Κρήτη.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, εγκλωβισμένοι κάτοικοι και άνθρωποι σε απόγνωση στη Σητεία. Η στάθμη του νερού στο Μακρύ Γιαλό ανέβηκε τόσο, ώστε οι δρόμοι θύμιζαν… Βενετίας και το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο, για όσους δεν φοβήθηκαν να βγουν στο δρόμο.

ΦΩΤΟ από «Sitia on line»


Στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής σπίτια πλημμύρισαν, οι κάτοικοι ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια και αυτό που τους συνέστησαν είναι εφόσον υπάρχει κίνδυνος να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το νερό μπήκε σε σπίτια και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν ακόμα και μικρά παιδιά.

Στα Πλιμαλήματα Σητείας έγινε επιχείρηση διάσωσης 6 ανθρώπων, οι οποίοι χρειάστηκε να ανέβουν σε ταράτσες για να σωθούν!

ΦΩΤΟ από εφημερίδα «Σητειακά»

Πλημμύρισε ο ποταμός Παντέλης

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σητείας κ.Πατεράκη σε ολόκληρο το δήμο Σητείας παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα όπως Ζάκρο, Κουρεμένο, Παλαίκαστρο κλπ.Ο ποταμός Παντέλης που βρίσκεται στα όρια της Σητείας έχει πλημμυρίσει με αποτέλεσμα τα νερά να μπει σε σπίτια, καταστήματα και δύο ξενοδοχεία. 

Σύμφωνα με το δήμαρχο η παραλία είχε καθαριστεί 3 φορές από τα φερτά υλικά αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς το νερό βρίσκεται 1 μέτρο πάνω από κοίτη. Σύμφωνα με τον κ. Πατεράκη στον Γούδουρα μετά από πολλά χρόνια ο ποταμός πλημμύρισε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μια ηλικιωμένη στο σπίτι της και να της προσφερθεί βοήθεια.

Στο χωριό Τουρτούλοι ένα σπίτι καλύφθηκε με χώματα λόγω κατολίσθησης ωστόσο τα μηχανήματα δεν μπόρεσαν να παρέμβουν. Τέλος δύσκολη είναι και η μετακίνηση στο οδικό δίκτυο αφού σε τρία σημεία του ΒΟΑΚ καταγράφηκαν προβλήματα και καταγράφονται συνεχεία καταπτώσεις βράχων.

Πηγή: neakriti, newsit.gr