Αρχική Eπικαιρότητα Πώς συνέλαβαν τον εκτελεστή του Γιάννη Μακρή – Γύρισε στον τόπο του...

Πώς συνέλαβαν τον εκτελεστή του Γιάννη Μακρή – Γύρισε στον τόπο του εγκλήματος

Το σενάριο ο εκτελεστής του Γιάννη Μακρή, που συνελήφθη την Τρίτη στη Γλυφάδα, να επέστρεψε στη χώρα μας για να εκτελέσει ένα νέο «συμβόλαιο θανάτου» εξετάζουν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος Βούλγαρος δολοφόνησε τον επιχειρηματία στις 31 Οκτωβρίου του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, λαμβάνοντας… βοήθεια από τον αδερφό του, ο οποίος διαφεύγει στο εξωτερικό και αναζητείται. Ο δράστης μαζί με τον αδερφό του μετά την εκτέλεση διέφυγαν στη Βουλγαρία με λεωφορείο των ΚΤΕΛ, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να τους χαρακτηρίζουν «επαγγελματίες ενοικιαζόμενους εκτελεστές» που δρουν στο εξωτερικό. Ωστόσο, ο εκτελεστής επέστρεψε στην Ελλάδα -για άγνωστο έως τώρα λόγο- και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν μετά από πληροφορίες που έλαβαν.

Οι δύο άνδρες έφτασαν στην Ελλάδα στα μέσα Οκτωβρίου, τουλάχιστον 15 μέρες πριν τη δολοφονία του 47χρονου επιχειρηματία, και παρακολούθησαν τόσο το σπίτι του όσο και τις διαδρομές του, σε μια προσπάθεια να καταστρώσουν το σχέδιο της δολοφονίας του, το οποίο, όπως φαίνεται από το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας έξω από το σπίτι του άτυχου άνδρα, εκτελέστηκε με «επαγγελματικό» τρόπο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ταυτοποιείται στο 100% η παρουσία τους στο χώρο της δολοφονίας, ενώ οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από αρκετές κάμερες ασφαλείας σε σημεία κοντά στο σπίτι του «Αυστραλού». Παράλληλα, οι δύο Βούλγαροι εκτελεστές δράστες φέρεται να χρησιμοποίησαν για τις επικοινωνίες τους κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης που ανήκουν σε πρόσωπα ανύπαρκτα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα.

Επαγγελματίας

Αναφορικά με τον συλληφθέντα, από την έως τώρα ανάκρισή του φαίνεται πως τηρεί «σιγήν ιχθύος» και ιδιαίτερα σκληρή στάση, καθώς δεν δίνει καμία λεπτομέρεια για τον «εντολέα» του συμβολαίου θανάτου. Το προαναφερθέν φαίνεται πως επιβεβαιώνει το σενάριο των αστυνομικών πως πρόκειται για «επαγγελματία εκτελεστή».

Ο ίδιος είχε πλαστό δίπλωμα, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψής του σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας την περασμένη Τρίτη εμβόλισε το συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας Αττικής που τον εντόπισε.

Οσον αφορά τον αδερφό του, αυτός εκτιμάται πως βρίσκεται στη Βουλγαρία, με τις ελληνικές αρχές να βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με αυτές του εξωτερικού προκειμένου να τον εντοπίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Προηγούμενο άρθροΈργα Προϋπολογισμού: 14.346.078,38 € από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» στο Δήμο Τρίπολης
Επόμενο άρθρο«Εθελοντές» πυροσβέστες έβαζαν φωτιές για να αποσπάσουν συμβόλαια από δήμους – Μεταξύ αυτών και της Ηλείας