Αρχική Περ. Πελοποννήσου Ντ.Νικολάκου: “Σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε ένα άρτιο και ασφαλές οδικό δίκτυο για...

Ντ.Νικολάκου: “Σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε ένα άρτιο και ασφαλές οδικό δίκτυο για την Πελοπόννησο”

  • 2011- 2015: οδικά έργα 180 εκατομμυρίων ευρώ
  • 2016 – 2023: οδικά έργα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Πατσαρίνου, επικεφαλής της παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα”, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης έκανε την εξής δήλωση:

Ο κ. Πατσαρίνος για πολλοστή φορά γύρισε την πλάτη στα μεγάλα έργα της Πελοποννήσου αφού κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου που έκρινε προχθές την πορεία των σημαντικών υποδομών της περιφέρειάς μας για την επόμενη πενταετία, εκείνος, όπως το συνηθίζει άλλωστε, επέλεξε την “λευκή” ψήφο. Ομοίως και η συντριπτική πλειοψηφία της αντιπολίτευσης που επέλεξε την αποχή.

Κύριε Πατσαρίνο, ο καθένας κρίνεται από τα έργα και τις ημέρες του.

Θυμίζουμε σήμερα στους συμπολίτες μας ότι  την πενταετία 2011-2016 η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου υλοποίησε και παρέδωσε στους πολίτες της Περιφέρειας μας 30 σημαντικά οδικά έργα, κόστους 180 εκατ. €, ενώ ήδη υλοποιούνται στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020, οκτώ  από τα τριάντα συγχρηματοδοτούμενα έργα κόστους 60 εκατ. €, με συμβάσεις 54 εκατ. € και με δαπάνες μέχρι σήμερα, 27 εκατ. €.

Και τα θυμίζουμε αυτά, γιατί θέλετε να ξεχνάτε κι εσείς και κάποιοι άλλοι, ότι η σημερινή περιφερειακή Αρχή είναι αυτή που το 2011 παρέλαβε το ΕΣΠΑ 2007-2014 προτελευταίο και το ολοκλήρωσε το 2016 τρίτο ανάμεσα στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Και τα θυμίζουμε αυτά γιατί η σκληρή δουλειά της περιφερειακής Αρχής και της υπηρεσιακής μας δομής είναι η πλέον σημαντική εγγύηση ότι το “πράσινο” φως που έδωσε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου είναι το εχέγγυο της υλοποίησης των σημαντικών αυτών υποδομών στο χρονικό πλαίσιο της περιόδου 2014-2020, η οποία λήγει , ως γνωστόν, το 2023.

Και τα θυμίζουμε αυτά για να μην κάνετε ότι ξεχνάτε τόσο εσείς όσο και  κάποιοι άλλοι απρόσμενοι φυσικοί σύμμαχοί σας, που βρέθηκαν να περπατούν τυχοδιωκτικά στον ίδιο δρόμο με εσάς αυτήν την περίοδο,  ότι το 2016, κατά την τελευταία αναθεώρηση η περιφέρεια Πελοποννήσου κέρδισε επιπλέον 25 εκατομμύρια από τον αρχικό της προϋπολογισμό, γιατί ήταν έτοιμη να τα διεκδικήσει από άλλο πρόγραμμα που δεν είχε απορροφήσεις.

Γνωρίζετε πολύ καλά κι εσείς, και κάποιοι άλλοι που ασκούν την ίδια προπαγάνδα,  ότι οι αναθεωρήσεις του προγράμματος είναι ακόμη μπροστά μας, αλλά  και ότι οι προσκλήσεις επανεκδίδονται τακτικά. 

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι τα όσα δεσμευόμαστε γίνονται πράξη. Τόσο εσείς, όσο και οι  συνοδοιπόροι σας έχετε αποφασίσει να μείνετε στην μνήμη των Πελοποννησίων ως λιποτάκτες της δημοκρατίας. Άλλωστε, η δημοκρατία θέλει τόλμη και παρρησία.

Κύριε Πατσαρίνο,

Οι προσπάθειές σας να παραπλανήσετε τους πολίτες θα πέσει στο κενό. Τα έργα αυτά θα γίνουν και δεν μπορεί αυτό κανείς να το εμποδίσει. Φέρουν τη σφραγίδα της Περιφερειακής μας αρχής και έχουν ιδιοκτήτες τους συμπολίτες μας, στους οποίους τα παραδίδουμε.