Αρχική Eπικαιρότητα Ξύλο στη Ρόδο για το συνέδριο της ΓΣΕΕ – Τέσσερις τραυματίες (Βίντεο...

Ξύλο στη Ρόδο για το συνέδριο της ΓΣΕΕ – Τέσσερις τραυματίες (Βίντεο & Φωτογραφίες”

Εισβολή τα ξημερώματα από περίπου 200 άτομα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ – Ακολούθησαν επεισόδια – «Είναι συντεταγμένος πόλεμος λες και είμαστε στην Αφρική» δηλώνει σύνεδρος στον ΘΕΜΑ 104,6 –  «Στον αέρα» ξανά το συνέδριο καθώς ο χώρος παραμένει υπό κατάληψη ΓΣΕΕ

Στον «αέρα» βρίσκεται ξανά το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ με το «ναυάγιο» στην Καλαμάτα πριν από λίγες ημέρες, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα όταν ομάδα ανθρώπων εισέβαλε στο συνεδριακό κέντρο στο οποιό ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν σε λίγες ώρες οι εργασίες με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια και να τραυματιστούν, κατά πληροφορίες, τέσσερα άτομα. 

Η εισβολή έγινε από εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ της συνδικαλιστικής παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο η εισβολή έγινε στις 3:10 τα ξημερώματα «από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο».

«Έσπασαν πόρτες, μπήκαν μέσα, πήγαν και με λοστούς και έσπασαν την πόρτα του συνεδριακού κέντρου, το έχουν καταλάβει και λένε ότι το συνέδριο θα γίνει όπως θέλει το ΠΑΜΕ» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος κάνοντας λόγο για τέσσερις τραυματίες.

«Ο ένας από τους τραυματίες που είδα είναι σε άσχημη κατάσταση το πρόσωπό του είναι μπλαβί» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τονίζοντας ότι «εδώ έχει παραβιαστεί όλος ο ποινικός κώδικας».

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Καστοριάς Γιωργος Μαλέας και το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ ευθυμιος Θεοχάρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κιουτσούκης χαρακτήρισε το ΠΑΜΕ ως «παρακρατική-παραστριωτική οργάνωση αντίστοιχη της Χρυσής Αυγής» τονίζοντας ότι «έχω προειδοποιήσει ότι θα σκοτωθεί κόσμος με αυτά που κάνουν».

«Έχει καταλυθεί η δημοκρατία, είναι συντεταγμένος πόλεμος λες και είμαστε στην Αφρική, η κατάσταση είναι χειρότερη από όσα έγιναν στην Καλαμάτα, να παρέμβει το συντεταγμένο κράτος και ο εισαγγελέας» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και συνέδρος από την ΟΤΟΕ, Αντώνης Δεληχάτσιος.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ – μη συνέδρων – στο Ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στις 03.30 τα ξημερώματα, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.
Στο Νοσοκομείο μεταφέρονται αυτή την ώρα χτυπημένα 4 μέλη της Διοίκησης.

Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής.

Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνέδριό σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους. 

Η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των “προσλήψεων” των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις. 

Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη-Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ. 

Σαν τον κλέφτη, 600 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και σε πεντάστερο ξενοδοχείο-φρούριο που άνοιξε μόνο και μόνο για να εκλεγούν οι εργοδότες και οι μαϊμούδες, η συνδικαλιστική μαφία μαζί με πλήθος μπράβων και σεκιουριτάδων βρίσκονταν όλες αυτές τις ώρες πίσω από τριπλές-κλειδαμπαρωμένες πόρτες για να κάνει ένα συνέδριο της Κόζα Νόστρα.

Την ίδια στιγμή με πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των εργατικών συνεδρίων, απαγόρευσε την είσοδο στα ΜΜΕ προκειμένου να μην καταγράφουν οι αθλιότητες τους. Η συνδικαλιστική μαφία ύστερα από όλα αυτά τα αίσχη που έχουν προηγηθεί σε εργατικά κέντρα όλης της χώρας, στην ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην Καλαμάτα, έχει το θράσος να αναφέρεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο νησί και σε όλη τη χώρα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα αυτής της περιόδου, για να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας. 

Τώρα είναι ώρα για να καθαρίσει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα από νόθους και εργοδότες. 

Ποιος ήταν ο στόχος του συνεδρίου

Στο συνέδριο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ καθώς και κάποιες παρεμβάσεις.

Χθες μέλη του ΠΑΜΕ Ρόδου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου ζητώντας την ματαίωση του συνεδρίου.

Το κλίμα παραμένει βαρύ μετά την αναβολή του συνεδρίου στην Καλαμάτα εξαιτίας των επεισοδίων ανάμεσα σε συνδικαλιστές της πλειοψηφίας και μέλη του ΠΑΜΕ καθώς και το πανδαιμόνιο με σπρωξίματα και «μπουκέτα» που επικράτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας.

Το ΠΑΜΕ « τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που δίνει ρεσιτάλ στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις και ενέργειες με σκοπό να επιβάλλει με το «έτσι θέλω» τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους μέσα στα συνδικάτα και τη λειτουργία τους.»

Αν οδηγηθεί σε ναυάγιο και το νέο συνέδριο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα ηνία να αναλάβει διοίκηση διορισμένη από τα δικαστήρια. Διορισμένη διοίκηση είχε προκύψει ξανά το 1985, λόγω διάσπασης της ΠΑΣΚΕ. Ο τότε πρόεδρος της διορισμένης διοίκησης Γιώργος Ραφτόπουλος λίγα χρόνια μετά είχε δεχθεί την επίθεση της 17 Νοέμβρη.

Πηγή: https://www.protothema.gr/greece/article/879122/xulo-sti-rodo-gia-to-sunedrio-tis-gsee-tesseris-traumaties/