Αρχική Ν. Κορινθίας Σπ.Σταματόπουλος: “Δύναμή μας η σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες!”

Σπ.Σταματόπουλος: “Δύναμή μας η σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες!”

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το τιμόνι του δήμου Σικυωνίων αλλάξαμε το ύφος και τον τρόπο λειτουργίας του.

Υιοθετήσαμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου με ανθρώπινο πρόσωπο, χωρίς διαμεσολαβητές ανάμεσα στην δημοτική αρχή και τον πολίτη

Ανοίξαμε τις πόρτες στους πολίτες, αφουγκραστήκαμε προβλήματα και έγνοιες υιοθετήσαμε τις ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ. Χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς κομματικές και μικροπολιτικές αγκυλώσεις.

Εφαρμόσαμε καινοτόμες ιδέες και τολμηρές λύσεις με άξονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Οραματιστήκαμε ένα μέλλον για τον τόπο μας διαφορετικό από τη μιζέρια και την καχεξία του παρελθόντος.

Η πορεία για την υλοποίηση του οράματός μας δεν ήταν εύκολη. Το οικονομικό περιβάλλον ήταν εχθρικό, λόγω της γενικότερης κρίσης και των μνημονίων. Δώσαμε τη μάχη μας νοικοκυρεύοντας αρχικά τα οικονομικά του δήμου.

Αντιστρέψαμε την «κόκκινη» πορεία των οικονομικών του δήμου μας, επαναφέροντάς τον σε οικονομική σταθερότητα, με πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, χωρίς να δανειστούμε ούτε ένα ευρώ.

Στον πολλαπλά επώδυνο αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία αναλάβαμε το δύσκολο ρόλο να υποστηρίξουμε οικονομικά και ουσιαστικά τις ευπαθείς ομάδες, τους οικονομικά ασθενέστερους χτίζοντας ένα διευρυμένο δίκτυο κοινωνικών δομών.

Αξιοποιήσαμε με σύνεση κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης. Φέραμε 56 εκατ. ευρώ από διάφορες πηγές χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, Φιλόδημος, Leader, κ.ά.) προωθώντας μεγάλα έργα για το δήμο Σικυωνίων, τα οποία άλλαξαν το πρόσωπο τόσο της πόλης του Κιάτου όσο και των χωριών.

Προωθήσαμε  τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις υποστηρίξαμε και ενισχύσαμε έργα που αναδεικνύουν το πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο του δήμου Σικυωνίων.

Σήμερα ο δήμος Σικυωνίων βρίσκεται στο μεταίχμιο μιας μεγάλης αλλαγής, που τον φέρνει στη νέα εποχή, στην καινοτομία, στην ανάπτυξη, στο μέλλον.

Μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οποία αλλάζουν για πάντα το πρόσωπό του και τη δυναμική της ανάπτυξής του στο μέλλον: Υδροδότηση της πόλης, αποθήκες ΑΣΟ, ανασκαφή του αρχαίου θεάτρου, καταφύγιο τουριστικών σκαφών Κιάτου, επίλυση ρυμοτομικών θεμάτων που διαιωνίζονταν (άρθρο 13), αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας σε κάθε τοπική κοινότητα, ανάδειξη προϊόντων Π.Ο.Π. κ.ά.

Σήμερα είμαστε σε θέση να σηκώσουμε περήφανοι το κεφάλι και μετά από τόσους κόπους, αγωνίες και προσπάθειες και να χαμογελάσουμε με τη σιγουριά της επιτυχίας και της αναγνώρισης του έργου μας.

Η εμπιστοσύνη σας μετουσιώνεται σε δύναμη έργων στα χέρια μας.

Με ορίζοντα την κρίσιμη τετραετία που έρχεται η οποία θα είναι καθοριστική για το αν ο δήμος μας θα πορευτεί οριστικά στη νέα εποχή ή θα οπισθοδρομήσει με ταχύτητα, καλούμε όλες τις υγιείς αυτοδιοικητικές δυνάμεις του τόπου μας να μας στηρίξουν αξιολογώντας το έργο και τον αγώνα μας όλα αυτά τα χρόνια.

Τα έργα μιλούν για μας!

Τα έργα αποδεικνύουν την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει μπει ο δήμος μας μακριά από μικροπολιτικές και προσωπικά συμφέροντα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο σας καλούμε και πάλι κοντά μας.

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ.

Μαζί ξεκινήσαμε,

μαζί αγωνιΖΟΜΑΣΤΕ,

μαζί πορευόμαστε στο μέλλον και γράφουμε την ιστορία του τόπου μας.

Βάζουμε μπροστά τις ελπίδες και τα όνειρά μας!

Το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας!

Αυτό είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών για μας, αυτή είναι η φιλοδοξία και το όνειρό μας: Να φτιάξουμε μαζί το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας!

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να συμμετάσχετε σ’ αυτή τη προσπάθεια!

Συνοδοιπόροι, συναγωνιστές, σύντροφοι και συμμέτοχοι!

Πάμε μπροστά με δύναμη εμπιστοσύνης!