Αρχική Περ. Πελοποννήσου Ο … κακός χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο! (Βίντεο)

Ο … κακός χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο! (Βίντεο)

«Τα πάνω –κάτω» κυριολεκτικά έφερε, στη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Απριλίου, το υπ’ αριθμόν δύο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού περιλάμβανε και την συνεδρίαση για τις απαλλοτριώσεις του ΣΔΙΤ σε Παλαιόχουνη και Σκάλα Λακωνίας.

Η μειοψηφία θεωρεί πως έγινε προσπάθεια παραποίησης των πρακτικών και οι τοποθετήσεις συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δημιούργησε ένταση, αφού ακούστηκαν διάφορες κατηγορίες για την περιφερειακή αρχή, οι οποίες δεν έμειναν χωρίς απάντηση.

Μάλιστα η ένταση ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χρυσαδάκος και Αλεξανδρής με βαριές εκφράσεις.

Το τι ακούστηκε στην αίθουσα δεν περιγράφεται. Χαρακτηρισμοί και εκφράσεις που δεν συνάδουν με τη λειτουργία ενός συλλογικού οργάνου και μάλιστα αιρετού από το λαό.

Ο κ. Αλεξανδρής έκανε λόγο για “χουλιγκανισμό” και σημείωσε πως αυτός μπορεί να γίνει πιο “χούλιγκαν”. Ο κ. Χρυσαδάκος «απείλησε» τον Πρόεδρο πως θα τα πουν σε άλλες αίθουσες και αποχώρησε από την συνεδρίαση, αφού είχε διαπληκτισμό τόσο με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Φ.Στεφανόπουλο, όσο και με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Η μειοψηφία ζητούσε επίμονα να μην εγκριθούν τα πρακτικά της 5ης συνεδρίασης, ενώ από τη δική της πλευρά η περιφερειακή αρχή, μέσω της κας. Νικολάκου τόνισε πως δεν μπορούν να μιλάνε για παραποίηση πρακτικών, όταν δεν ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και δεν λένε ποιους κατηγορούν για την παραποίηση τον Πρόεδρο ή τους υπαλλήλους.

Στην διαμάχη συμμετείχε και ο ανεξάρτητος πλέον Περιφερειακός Σύμβουλος Γ.Τζεφεράκος, ο οποίος επεσήμανε πως έχει δικαίωμα να απουσιάζει από τις συνεδριάσεις του οργάνου και  αυτό δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται πολιτική αλητεία ή εγκληματική πράξη.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων πως η στάση περιφερειακών συμβούλων πηγάζει από την πολιτική τους ήττα και ζήτησε από τον Πρόεδρο να συνεχίσει τη διαδικασία και να εγκριθούν τα πρακτικά από όσους συμβούλους το πράξουν. Οι υπόλοιποι μπορούν να μην τα εγκρίνουν. Επίσης ανέφερε πως το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων ήδη εκτελείται.

Ο Πρόεδρος του ΠεΣυ Πελοποννήσου κ. Στρατηγάκος σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να ευτελίζεται το όργανο και να υποβιβάζεται σε επίπεδο 15μελούς, ούτε ριάλιτι σόου.

Δείτε  στο βίντεο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ένταση που επικράτησε και τους έντονους διαλόγους με τους χαρακτηρισμούς:

Πηγή: drt915.gr