Αρχική Ν. Μεσσηνίας Η υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου στην Καλαμάτα

Η υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου στην Καλαμάτα

Συνάντηση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ είχε την Κυριακή το
απόγευμα στο ξενοδοχείο Pharae Palace στην Καλαμάτα η νομικός, υποψήφια ευρωβουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία» ΆνναΠαπαδημητρίου-Τσάτσου, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της στη Μεσσηνία.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου στην Καλαμάτα


Η κυρία Παπαδημητρίου μίλησε για την Ευρώπη και την ανάγκη να
ενημερωθούν οι πολίτες γι’ αυτήν αλλά και για το πόσο κρίσιμες είναι οι Ευρωεκλογές για τις ζωές όλων. «Ο κόσμος αισθάνεται ότι η Ευρώπη είναι “πολύ μακριά”. Πρέπει να ενημερώσουμε και να πείσουμε τους ανθρώπους όχι για τα πρόσωπα που θα ψηφίσουν αλλά για τη σπουδαιότητα αυτών των εκλογών».

Αναφερόμενη στα προβλήματα της Ευρώπης – όπως το έλλειμμα
δημοκρατίας – η κα Παπαδημητρίου παρατήρησε ότι αν το πολιτικό μείγμα δεν αλλάξει, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα όμως «η μόνη ελπίδα είναι να αλλάξουμε την Ευρώπη και όχι να τη διαλύσουμε, όπως θέλουν οι ακροδεξιοί».
Έκανε επίσης λόγο για θέματα Περιβάλλοντος αλλά και για τη
μετανάστευση «που ήρθε για να μείνει, και η Ευρώπη πρέπει να το δει αυτό και να μην οχυρώνεται πίσω από κάστρα».

«Νιώθω ότι γυρίζω σπίτι μου»

Μιλώντας για τη συμπόρευσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κα Παπαδημητρίου σημείωσε ότι προέρχεται από την Αριστερά (από το 1974 ήταν μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού και στη συνέχεια ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ και της Κεντρικής της Επιτροπής, ενώ στις εκλογές Νοεμβρίου του 1989 ήταν υποψήφια με τον Συνασπισμό στην Α΄ Αθήνας). Αναφέρθηκε ακόμη στην αυτοδιοικητική της πορεία στην Περιφέρεια Αττικής ως Αντιπεριφερειάρχης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και ως Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.«Νιώθω ότι γυρίζω σπίτι μου. Με πολλή χαρά και τιμή είπα ότι θέλω να πορευτώ μαζί σας» σημείωσε απευθυνόμενη στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.

Αναφερόμενη στην κυβερνώσα Αριστερά η κα Παπαδημητρίου
επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πέρασε δια πυρός και σιδήρου» και εκτός του ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια να κάνει πράγματα που δεν ήταν απλά και αυτονόητα, αναλαμβάνοντας μια χώρα πτωχευμένη με πάρα πολλά προβλήματα. Αυτή η μεγάλη ειλικρινής προσπάθεια ήταν που την ώθησε, όπως είπε, να αποφασίσει τη συμπόρευση μαζί του.

Παρόντες στη χθεσινή συνάντηση ήταν και οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, οι οποίοι καλωσόρισαν την κα Παπαδημητρίου, ενώ η συντονίστρια της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Βεργινάδη τόνισε ότι η παρουσία της κοσμεί το Ευρωψηφοδέλτιο και τιμά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την Δευτέρα 1 Απριλίου, η κα Παπαδημητρίου παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ στις 7.30 το βράδυ στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» στην Καλαμάτα, με θέμα «Προοδευτικό Δημοκρατικό Μέτωπο. Η απάντηση στον ακροδεξιό
κίνδυνο» και με ομιλητές τους Αλέξη Χαρίτση, Γιάννη Ραγκούση και Κωστή Παπαϊωάννου.

Πηγή: messinialive.gr