Αρχική Eπικαιρότητα Διάλογοι-σοκ για το σχεδιασμό επίθεσης σε Βορίδη και Φλώρο από τη μαφία...

Διάλογοι-σοκ για το σχεδιασμό επίθεσης σε Βορίδη και Φλώρο από τη μαφία των φυλακών

Πρόκειται για αναφορά, σε διάλογο, του επικίνδυνου κακοποιού αναφορικά με την πιθανή εκδήλωση δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του δικηγόρου Μάκη Βορίδη και του κατηγορουμένου για το σκάνδαλο Energa Power μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Αρχηγός μαφίας: Θα τα έχουμε έτοιμα εκείνα από κάτω, με μιας θα πάμε και οι δυο, μπουμ μπουμ μπουμ στο λαιμό.

Πρόκειται για αναφορά, σε διάλογο, του επικίνδυνου κακοποιού αναφορικά με την πιθανή εκδήλωση δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του δικηγόρου Μάκη Βορίδη και του κατηγορουμένου για το σκάνδαλο Energa Power μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Eνα άλλο μέρος διαλόγου αφορά στην προσπάθεια απόδρασης των σκληρών κακοποιών.

Αρχηγός μαφίας: Την έξοδο…
45χρονη δικηγόρος: Ολο ευθεία μπροστά είναι η έξοδος, ευθεία μπροστά και αριστερά που από εκεί πέρα βγαίνεις σε ένα δευτερόλεπτο, έχει έναν αστυνομικό αριστερά…

Οι διάλογοι που καταγράφηκαν είναι ανάμεσα στον αρχηγό της μαφίας των φυλακών Κλοντιάν Λεκοτσάι με την 45χρονη δικηγόρο (ενώ άλλοι αφορούν σε συνομιλίες με τον 65χρονο δικηγόρο και τον «εκτελεστικό» υπαρχηγό του Ιμπραχίμ Μπραχιμάι) και έδωσαν νέα διάσταση στην υπόθεση του «Κορυδαλλός gate», ενώ αποτέλεσαν ένα σημαντικό «εργαλείο» για την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών και τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας.

Λάμες σε στυλό

Αφού ο Κλόντι ζητά από την 45χρονη δικηγόρο δύο… στυλό προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για να περάσει αυτοσχέδιες λάμες στη δικαστική αίθουσα, έχοντας «στοχεύσει» το συνήγορο Πολιτικής Αγωγής Μάκη Βορίδη και τον κατηγορούμενο του σκανδάλου Energa Power, ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

Αρχηγός μαφίας: Θα τα έχουμε έτοιμα εκείνα από κάτω, με μιας θα πάμε και οι δυο, μπουμ μπουμ μπουμ στο λαιμό.
Υπαρχηγός: Ναι.
Αρχηγός μαφίας: Είσαι εντάξει;
Υπαρχηγός: Ναι.

Δύο ημέρες πριν από τη δίκη της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι μιλά με τη 45χρονη δικηγόρο για τη… διαρρύθμιση της δικαστικής αίθουσας:

45χρονη δικηγόρος: Να εδώ, εδώ στο δικαστήριο είμαι.
Αρχηγός μαφίας: Εχει ΜΑΤ;
45χρονη δικηγόρος: Είμαι εδώ μπροστά και έχει, πιο κάτω όμως όχι. Εγώ τώρα αν θέλω μπορώ να ανέβω. Εν τω μεταξύ ξέρεις πόσο εύκολο είναι να βγει κανείς από εδώ. Ενα σπιτάκι είναι, μια μαλάκια αριστερά. Στην πιο ωραία αίθουσα είσαστε για να βγαίνετε κατευθείαν. Πιο δίπλα είναι μερικές ακόμα αίθουσες, μια από τις οποίες έχουν και τον Φλώρο… (γέλια), θέλεις να τρυπήσουν τον τοίχο να βρεθείς στην αγκαλιά του;
Αρχηγός μαφίας: Την έξοδο…
45χρονη δικηγόρος: Ολο ευθεία μπροστά είναι η έξοδος, ευθεία μπροστά και αριστερά, που από εκεί πέρα βγαίνεις σε ένα δευτερόλεπτο, έχει έναν αστυνομικό αριστερά…

Χρηματοδότηση…

Χαρακτηριστικές είναι οι συνομιλίες ανάμεσα στον αρχηγό της μαφίας και τον 65χρονο δικηγόρο, που διαρκούν περίπου 15 λεπτά, στις 25 Ιανουαρίου 2019, οι οποίες μοιάζει να αποτυπώνουν οικονομική συναλλαγή και δικονομική καθοδήγηση, παρότι ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι αυτές έγιναν υπό το κράτος φόβου και απειλών:

Αρχηγός μαφίας: Ελα αγόρι μου, τι κάνεις; Καλημέρα.
65χρονος δικηγόρος: Καλημέρα. Καλά, εσύ;
Αρχηγός μαφίας: Εγώ τι να σου πω, εγώ είμαι σκατά. Εσύ τι κάνεις πώς πας;
65χρονος δικηγόρος: Γιατί, τι γίνεται; Τι έγινε;
Αρχηγός μαφίας: Τι να γίνει, κύριε Γιώργο, μου έκαναν μπαμπεσιά προχθές.
65χρονος δικηγόρος: Δηλαδή;
Αρχηγός μαφίας: Δηλαδή με…. Με αυτόν τον άνθρωπο που σου έστειλα εκεί.
65χρονος δικηγόρος: Ναι.
Αρχηγός μαφίας: Αυτόν το μεγάλο ηλικία, μου πήρε αυτά που μου έδωσες εσύ και μου εξαφανίστηκε. Αυτό μου έκανε και σε πήρα μόνο να σου πω ότι πήγα στο διάολο. Αυτό πήρα να σου μόνο, τίποτα άλλο.
65χρονος δικηγόρος: Καλά, δώσε μου δύο μέρες.
Αρχηγός μαφίας: Εσύ ευχαριστώ με τι μου έκανες, απλά με πήρε στο λαιμό ο πατσαβούρα. Ο απατεώνας μου πήρε αυτά και με άφησε έτσι, νέκρα.
65χρονος δικηγόρος: Κοίταξε, πάρε με τη Δευτέρα μήπως μπορέσουμε να μαζέψουμε μερικά. Τρέχουμε να μαζέψουμε κανένα φράγκο γιατί δεν δίνει κανείς. Εχουνε βάλει καβούρια στις τσέπες. Δεν έχει ο κόσμος. Τι να σου πω.
Αρχηγός μαφίας: Και μπαμπάς μου να ήσουν και αδερφός μου να ήσουνα δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα που έγινε, που κάνεις εσύ για μένα. Που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή και εσύ με βοηθάς με την ψυχή σου. Στο χρωστάω.

Σε άλλο διάλογο καταγράφεται μία άλλη συναλλαγή:

Αρχηγός μαφίας: Πότε… εσύ πότε βλέπει να, να είσαι (ακατάληπτη λέξη), να σηκωθείς, σε τέτοια εννοώ που μπορείς να μαζέψεις κάνα φράγκο.
65χρονος δικηγόρος: Την Τρίτη, Τετάρτη.
Αρχηγός μαφίας: Τρίτη, Τετάρτη, ε;
65χρονος δικηγόρος: Ναι.
Αρχηγός μαφίας: Γιώργο μου, με έκθεσε και τώρα σκέφτομαι να βάλω το άλλο παιδί που θυμάσαι που του έστειλες λεφτά…
65χρονος δικηγόρος: Ναι.
Αρχηγός μαφίας: Γιατί τότε του είπα εγώ του Λαέρτ που έχεις εσύ τα στοιχεία, του είπα του Λαέρτ ότι αυτά τα λεφτά είναι του Γιώργου, που πληρώσαμε για το δικηγόρο 700 ευρώ αν θυμάσαι;
65χρονος δικηγόρος: Ναι.
Αρχηγός μαφίας: Που έστειλες και άλλα 300 νομίζω ήτανε, τα έχω γραμμένα αλλού που είχες στείλει για τον Λαέρτ κάτω Αλβανία.
65χρονος δικηγόρος: Ναι, ναι.

Σημειώνεται πως αστυνομικοί κύκλοι διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του 65χρονου δικηγόρου, πως αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής παρότρυνε την επαφή με τους επικίνδυνους κακοποιούς και καθοδηγούσε σε αυτή. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως ο δικηγόρος είχε απευθυνθεί στην Ασφάλεια Αττικής, αρχικά όταν είχε επικοινωνήσει μαζί του ο αρχηγός της μαφίας τον Ιανουάριο του 2015, με τους αστυνομικούς να τον προτρέπουν να απευθυνθεί στον ανακριτή της υπόθεσής του προκειμένου να καταγγείλει τον εκβιασμό ή τις απειλές σε βάρος του. Σε δύο άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες του προς αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής οι αξιωματικοί υποστηρίζουν πως έλαβε την ίδια απάντηση: «Απευθυνθείτε στον ανακριτή».

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Πηγή: eleftherostypos.gr