Αρχική Ν. Κορινθίας Στο γραφείο του Δημάρχου Κορινθίων η Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Βίντεο)

Στο γραφείο του Δημάρχου Κορινθίων η Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Βίντεο)

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Αλέξανδρο Πνευματικό, είχε την Τρίτη 2 Απριλίου η Υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης στον Δήμο Κορινθίων.

Πρόκειται για επισκέψεις της Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιας για κρατικές πολιτικές ισότητας των φύλων, καθώς και των Ληξιαρχείων των Δήμων, με προτεραιότητα Δήμους της Αττικής και πόλεις της Περιφέρειας που στεγάζουν Συμβουλευτικά Κέντρα και Δομές Φιλοξενίας Γυναικών.

Η επίσκεψη της Υφυπουργού πραγματοποιήθηκε μετά και την πρόσφατη ψήφιση του Νομοσχεδίου για την «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

     Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση για το περιεχόμενο της νέας νομοθετικής ρύθμισης, καθώς και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά και την κοινωνία της Κορίνθου ειδικότερα.

Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η σημασία της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των πολιτών με τις υπηρεσίες των Δήμων και του Δημοσίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη,προκειμένου να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία, καθώς και η προσπάθεια για να δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις εργασίας, να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας αγαθών και υπηρεσιών και να εξαλειφθούν χρόνιες παθογένειες προς όφελος του κεντρικού κράτους, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

Στην συνάντηση εκπροσώπησαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο οι Βουλευτές Κορίνθου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Θελερίτη και κ. Γ. Ψυχογιός.