Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: “Πρατήρια” λαθραίου καπνού σε Στενωσιά, Ρωμανού και Πύλο

Μεσσηνία: “Πρατήρια” λαθραίου καπνού σε Στενωσιά, Ρωμανού και Πύλο

Σε… πρατήρια πώλησης λαθραίου καπνού κατηγορούνται ότι είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους τρία άτομα που συνελήφθησαν χθες το πρωί από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, στη Στενωσιά, το Ρωμανού και την Πύλο.

Πρόκειται για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις που σύμφωνα με την Αστυνομία δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων και στο στάβλο του ενός από αυτούς, κατασχέθηκαν περισσότερα από 5,5 κιλά λαθραίου καπνού, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα.

Χθες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Καλαμάτας που τους παρέπεμψε για να δικαστούν στο Αυτόφωρο, απ’ όπου ζήτησαν και πήραν αναβολή για την επόμενη Τετάρτη 10 του μήνα. 

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας οργάνωσαν τις εφόδους μετά την αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι τρεις πουλάνε λαθραίο καπνό σε καπνιστές, στις προαναφερόμενες περιοχές. Ετσι, ερεύνησαν αρχικά το σπίτι ενός 43χρονου στη Στενωσιά, όπου βρήκαν 5 ανισοβαρείς ποσότητες καπνού συνολικού βάρους 2.008 γραμ., μέσα σε πλαστικά κουτιά. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι ενός 59χρονου στο Ρωμανού, όπου βρήκαν δύο ποσότητες λαθραίου καπνού σε νάιλον σακούλες, συνολικού βάρους 974 γραμ. Σε ό,τι αφορά τον τρίτο, έναν 60χρονο στην Πύλο, στο σπίτι του και σε ένα στάβλο ιδιοκτησίας του στον Αγιο Νικόλαο Πύλου οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά 2.574 γραμμάρια λαθραίο καπνό διαμοιρασμένα σε 4 διαφορετικές συσκευασίες, καθώς επίσης μια καραμπίνα και ένα μονόκαννο κοντό κυνηγετικό όπλο (τσάγκρα), τα οποία κατείχε παράνομα.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων της νομοθεσίας για τον Τελωνειακό Κώδικα και τα όπλα.

Οι κατασχεμένες ποσότητες λαθραίου καπνού έχουν σταλεί στο Τελωνείο Καλαμάτας, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Πηγή: eleftheriaonline.gr