Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε οικογένεια με τετραπληγικούς!

Πάτρα: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε οικογένεια με τετραπληγικούς!

Με χθεσινή παρέμβασή του στον Διευθυντή της ΔΕΗ ο Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας, ζήτησε και έγινε η επανασύνδεση ρεύματος σε σπίτι λαϊκής οικογένειας της Πάτρας στο οποίο είχε διακοπεί και στο οποίο διαμένουν τέσσερα άτομα εκ των οποίων οι δύο είναι τετραπληγικοί κι ένας ακόμη με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η προκλητική στάση της ΔΕΗ και των άλλων  ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας συνεχίζεται με την ανοχή της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει κάνει τίποτε για να προστατεύσει από τις διακοπές ρεύματος τις οικογένειες που είναι οικονομικά αδύναμες (ΑΜΕΑ, μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές κ.ά.)

Στην Αντιδημαρχία Πρόνοιας και σήμερα συνεχίζονται να φθάνουν οι καταγγελίες για διακοπές ρεύματος σε λαϊκά σπίτια στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα μέχρι και σήμερα Τρίτη το μεσημέρι, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει προχωρήσει σε μαζικές διακοπές παροχών αφήνοντας τον κόσμο στο σκοτάδι και θέτοντας σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων που έχουν προβλήματα υγείας.

Σταθερή θέση της Δημοτικής Αρχής είναι κανένα σπίτι να μην μένει χωρίς ρεύμα και μάλιστα έχουν γίνει συνεχείς παρεμβάσεις στον ΔΕΔΔΗΕ και στην κυβέρνηση για το θέμα.

Να πάψει η ΔΕΗ να ζητά υπέρογκες προκαταβολές και ελάχιστες δόσεις για επανασυνδέσεις, από άτομα τα οποία δεν έχουν εισόδημα και ζουν με το επίδομα του ΚΕΑ. Με τέτοιες απαιτήσεις από την πλευρά της ΔΕΗ δεν υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης των λαϊκών οικογενειών και έτσι αυτές καταδικάζονται να μείνουν στο σκοτάδι.

Η ανάπτυξη που η κυβέρνηση ευαγγελίζεται φαίνεται ότι δεν περιλαμβάνει τις ανάγκες του λαού.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να βάλει τώρα τέλος στις διακοπές ρεύματος, να φροντίσει να έχουν όλα τα λαϊκά νοικοκυριά ρεύμα στο σπίτι τους.

Πηγή: patrastimes.gr