Αρχική Ν. Κορινθίας Ο Γεώργιος Παπακωνσταντίνου Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Παράταξη “Μαζί Μπορούμε”...

Ο Γεώργιος Παπακωνσταντίνου Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Παράταξη “Μαζί Μπορούμε” του Τιμολέοντος Πιέτρη

Ο Γεώργιος Παπακωνσταντίνου είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών, απόφοιτος της Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου «Άριστα».

Σταδιοδρομία 25 χρόνων στις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων του Μονάχου, Χαϊδελβέργης, Φράιμπουρκ με την απόκτηση του Διδακτορικού Τίτλου και των ειδικοτήτων της Εσωτερικής Παθολογίας, Ογκολογίας, Αιματολογίας και της εξειδίκευσης στην Εντατική Νοσηλεία.

Ερευνητικό έργο στις διαταραχές του μεταβολισμού, στον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο και στη γενετική θεραπεία.


Εκλογή το 2000 στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης Mannheim, περίπου 308.000 κάτοικοι, με δραστηριότητα στα θέματα των αποδήμων Ελλήνων.
 

Το 2007 επάνοδος στην Ελλάδα με θητεία στα Γενικά Νοσοκομεία της Ζακύνθου, Κορίνθου και Τρίπολης ως Συντονιστής Διευθυντής Παθολογίας. Μέλος της Αμερικανικής, Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, της Γερμανικής Αιματολογικής και Ογκολογικής Εταιρείας, της Γερμανικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας καθώς και εξεταστικών επιτροπών ιατρικής ειδικότητας στην Ελλάδα.

Αρθρογραφία σε ιατρικά περιοδικά.

Πολυάριθμες υποτροφίες, γνώστης Γερμανικών, Αγγλικών και Γαλλικών. 
 Πολύπλευρη δραστηριότητα στο πεδίο της κοινωνικής ιατρικής, μεταξύ άλλων ως Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του Ν. Ζακύνθου μέχρι το 2011 και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ασθενών με Νεοπλασίες και Υποστηρικτών, ΜαΖί νικΩ.