Αρχική Ν. Κορινθίας Υπηρεσιακή επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, στον Δήμο Κορινθίων (Εικόνες)

Υπηρεσιακή επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, στον Δήμο Κορινθίων (Εικόνες)

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κορινθίων, κ. Α. Πνευματικό, είχε σήμερα η Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης στον Δήμο Κορινθίων.

Πρόκειται για επισκέψεις της Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιας για κρατικές πολιτικές ισότητας των φύλων, καθώς και των Ληξιαρχείων των Δήμων, με προτεραιότητα Δήμους της Αττικής και πόλεις της Περιφέρειας που στεγάζουν Συμβουλευτικά Κέντρα και Δομές Φιλοξενίας Γυναικών.

Η σημερινή επίσκεψη της Υφυπουργού πραγματοποιήθηκε μετά και τηνπρόσφατη ψήφιση του Νομοσχεδίου για την «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ”.

     Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση για το περιεχόμενο της νέας νομοθετικής ρύθμισης, καθώς και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά και την κοινωνία της Κορίνθου ειδικότερα.

Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η σημασία της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των πολιτών με τις υπηρεσίες των Δήμων και του Δημοσίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη,προκειμένου να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία, καθώς και η προσπάθεια για να δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις εργασίας, να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας αγαθών και υπηρεσιών και να εξαλειφθούν χρόνιες παθογένειες προς όφελος του κεντρικού κράτους, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

Στην συνάντηση εκπροσώπησαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο οι Βουλευτές Κορίνθου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Θελερίτη και κ. Γ. Ψυχογιός.

    Ακολούθησε επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου, από κοινού με τον Δήμαρχο κ. Α. Πνευματικό, τους Βουλευτές Κορίνθου κ. Μ. Θελερίτη και κ. Γ. Ψυχογιό, την κ. Α. Στεργιοπούλου, από το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας κ, Κ. Παρτσινέβελου.

Υπήρξε ενημέρωση των στελεχών του Κέντρου για την ψήφιση του Νόμου, τα Σύμφωνα Συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ για την εφαρμογή των ρυθμίσεων από τους νέους αυτοδιοικητικούς αιρετούς που θα προκύψουν στις εκλογές του Μαΐου, καθώς και σειρά συνεργασιών του Υπουργείου Εσωτερικών με άλλα Υπουργεία προκειμένου να συνδράμουν στην εφαρμογή πολιτικών ισότητας και την ολιστική αντιμετώπιση έμφυλων διακρίσεων και έμφυλης βίας.

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα φαινόμενα έμφυλης βίας που διαχειρίζεται το επιστημονικό προσωπικό από την αρχή της λειτουργίας του τον Νοέμβριο του 2013 ως σήμερα, τη δικτύωση του Κέντρου με άλλες δομές και υπηρεσίες, προβλήματα και δυνατότητες βελτίωσης.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι μετέχοντες εξέφρασαν τη βούληση να συνεχιστεί η συνεργασία τους για την προώθηση της ισότητας των φύλων και τη βελτίωση του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία της Κορίνθου και την ευρύτερη Περιφέρεια.