Αρχική Περ. Πελοποννήσου Π.Τατούλης για ΚΔΑΠ Αργολίδας “Υλοποιήσαμε ένα σπουδαίο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης”

Π.Τατούλης για ΚΔΑΠ Αργολίδας “Υλοποιήσαμε ένα σπουδαίο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης”

“Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε αυτή την πρόταση, μαζί με όλους τους συνεργάτες μου, όλες τις Δημοτικές αρχές, μαζί με την Πρόεδρο κυρία Σούλα Παπαγεωργοπούλου και τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς για να δημιουργήσουμε αυτό το χώρο” τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες Αργολίδας στην Πυργέλλα την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι “η Περιφέρεια μέσα από το δικό της Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση των λειτουργικών εξόδων του ΚΔΑΠ Αργολίδας για την επόμενη τριετία με πλάνο να καλύψουμε όλο το κόστος των λειτουργικών εξόδων για την επόμενη επταετία, μέχρι να ξεκινήσει το καινούργιο πρόγραμμα, ώστε να αποτελεί παρακαταθήκη και να συνεχιστεί αυτή η ευθύνη”.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι “με το έργο αυτό, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 1 εκατομμύριο ευρώ από το πρόγραμμα της Περιφέρειας, τόσο για το οίκημα όσο και για τον εξοπλισμό, είναι το τρίτο οίκημα που φτιάχνουμε και καλύπτουμε περίπου 60 θέσεις σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες. Ήδη έχουμε κάνει μια συμφωνία όλοι οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί, ώστε κανένα έργο να μην εντάσσεται στο πρόγραμμά μας εάν δεν υπάρχει η αποκλειστική ευθύνη της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία. Αυτή είναι μια συμφωνία που έγινε μετά το πρώτο μεγάλο συνέδριο που έγινε στην Περιφέρειά μας”.

kdap argoys tatoylis3


Αφού εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην Πρόεδρο κα Παπαγεωργοπούλου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους όσους συντέλεσαν στην υλοποίηση αυτού του έργου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε τον εθελοντισμό των πολιτών. “Η άλλη πλευρά έχει τη μητέρα Τερέζα. Εμείς έχουμε τις δικές μας μητέρες. Έχουμε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους, που πιστεύουν στις δυνάμεις τους, που κινητοποιούν την κοινωνία των πολιτών. Όπως είπε η κυρία Πρόεδρος τίποτα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές. Εάν δεν υπήρχε η προσφορά και η αλληλεγγύη των πολιτών και της κοινωνίας απέναντι σε μία ομάδα συμπολιτών μας που ενώ η πολιτεία έχει θεσμοθετήσει υποχρεώσεις δεν τις τηρεί. Αυτή την ανάγκη πρέπει ως Αυτοδιοικητικοί θεσμοί να την καλύψουμε εμείς. Γι’ αυτό η συνεργασία του Περιφερειακού θεσμού με τις Δημοτικές αρχές δείχνει το δικό της ενδιαφέρον και τη σημαντική αποτελεσματικότητα. Γιατί αποτελούμε ένα πρότυπο συνεργασίας, όπου ο καθένας μπορεί να έχει το δικό του μετερίζι να μάχεται, αλλά στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας είμαστε όλοι μαζί, κάτω από τις ευλογίες της Εκκλησίας”.

“Η κοινωνία μας σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται αυτό το ζωντανό παράδειγμα των ανθρώπων που αγωνίζονται, τα καταφέρνουν και μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε” δήλωσε τέλος ο Πέτρος Τατούλης.