Αρχική Ν. Αργολίδος Δ.Καμπόσος: “Η διαχείριση των σκουπιδιών στην πόλη μας μετά από δεκαετίες αδιεξόδου...

Δ.Καμπόσος: “Η διαχείριση των σκουπιδιών στην πόλη μας μετά από δεκαετίες αδιεξόδου βρίσκει λύση” (Βίντεο)

Ένα μεγάλο έργο είναι γεγονός για το δήμο Άργους Μυκηνών

Όταν ο δήμαρχοςΆργους  Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος στις αρχές της τρέχοντος θητείας του βεβαίωνε τους πολίτες τους Άργους ότι θα λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών πολλοί κακόπιστοι θεώρησαν ότι είναι μία κενήδέσμευση. Είναι η πλευρά των συμβούλων που σε όλα τα έργα υποδομών του δήμου μας ήταν απέναντι. Είτε λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεών είτε λόγω των μεγάλων συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από έργαδιαχείρισης των σκουπιδιών . Και σε αυτά τα δύο ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος στάθηκε  απέναντι και κέρδισε. Παραδίδει στους πολίτες του Άργους ένα έργο που σε ολόκληρη την Πελοπόννησο δεν υπάρχειαντίστοιχο

Το ιστορικό του έργου:

Ο δήμαρχος με την ομάδα συνεργατών του πριν από 4 σχεδόν χρόνια αποφάσισαν ότι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης πρέπει και της αρμόζει να γίνει μια από ποίο σύγχρονες στο θέμα των σκουπιδιών της. Απαίτησε χρηματοδότηση σε καιρούς σκληρών μνημονίων. Την κέρδισε ως πρόεδρος της ΠΕΔ όχι μονάχα για τον δήμο του αλλά και για τους δήμους ολόκληρης την Πελοποννήσου. Το ποσό μικρό, 600 χιλιάδες μόνο, σε αντίθεση με άλλους δήμους όπως πχ.το Δήμο Ναυπλίου του πήρε 1.2 εκ ευρώ. Με αυτές τις 600 χιλιάδες που ήρθαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος  ο δήμος μελέτησε αδειοδότησε και κατασκεύασε μια σύγχρονη μονάδα στα όρια του. Η πορεία ήταν όμως ήταν δύσκολη και όχι ανέφελη όπως σας γράψαμε πριν . Το Ναύπλιο που αρχικά είχε συμπράξει μαζί μας χωρίς να εξηγήσει το λόγο έκανε πίσω . Τρία χρόνια μετάεμείς ξεκινάμε την διαχείριση των σκουπιδιών .

Ο Καμπόσος προχώρησε αδειοδότησε την μονάδα του Άργους και κέρδισε όλες την ενστάσεις που προέβαλαν επαγγελματίες «οικολόγοι» και οικονομικά συμφέροντα.

Κατασκεύασε τη μονάδα με το ποσό της χρηματοδότησης που πήρε από το υπουργείο με έναν διαγωνισμό που συμμετείχαν πάνω από 20 εταιρίες. Τον δικαίωσε ακόμα και το ελεγκτικό ως προς την νομιμότητα αποκατάστασης του χώρου που ήταν σκουπιδότοπος δεκαετίες

Το κυριότερο όμως παράσημο στην προσπάθεια αυτή του Καμπόσου ήταν το ΚΟΣΤΟΣ διαχείρισης  των σκουπιδιών . Ο δήμαρχος προχώρησε σε διεθνήδιαγωνισμό μακριά από συμφέροντα . Οι σειρήνες της διαπλοκής δεν φτάνουν και δεν θα φτάσουν στα αυτιά του. Η αρχική του επιβράβευση του ήταν ότι οι 8 μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου συμμετείχαν στο διαγωνισμό και καμία δεν έθεσε θέμα ως προς της διαδικασίες του διαγωνισμού κάτι που στην Ελλάδα έχει συμβεί ελάχιστες φορές .

Η δημοτική αρχή είχε μελετήσει και είχε καταλήξει ότι η διαχείριση των σκουπιδιών δεν μπορεί τα επόμενα πολλά χρόνια να ξεπεράσει τα 45 ευρώ τον τόνο και δικαιώθηκεπανηγυρικά.

Ο ανάδοχος που κέρδισε το έργο και με την σφραγίδα της ολομέλεια του Ελεγκτικού συνεδρίου  θα λειτουργήσει τη μονάδα με 29.45 ΕΥΡΩ !!!!

Για την ίδια διαχείριση ό κύριος Χειβιδόπουλος  ζητά από τους πολίτες του Άργους να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 130 ευρώ τον τόνο…

Σας παραθέτουμε δύο ακόμα νούμερα που  αποκαλύπτουν ξεκάθαρα για ποίος πραγματικά ενδιαφέρεται για το ΑΡΓΟΣ

 600,000 ευρώ η διαχείριση του καμπόσου κάθε χρόνο,

2.600.000 το χρόνο η διαχείριση που θέλει και ο κύριος Χειβιδόπουλος να επιβάλει στους δημότες μας μέσω μίας κεντρικής διαχείρισης όλης της Πελοποννήσου για 20 χρόνια.

Επίσης ο δήμαρχος ενδιαφέρεται για τις δουλειές στην πόλη του. Στο Εργοστάσιο αλλά και σε δραστηριότητες γύρω από αυτό θα απασχοληθούν πάνω από 100 άτομα και πάνω από 40 επιχειρήσεις της πόλης μας θα έχουν καθημερινή οικονομική εμπλοκή στο θέμα των σκουπιδιών.

Ας μας πει ο κ. Χειβιδόπουλος αν η λύση που προσπαθεί να μας επιβάλλει πόσοι Αργείτες θα δουλέψουν; Πόσες επιχειρήσεις του Άργους μπορούν να βγάλουν έστω ένα ευρώ μέσα από τη κεντρική διαχείριση.

Ο δήμαρχοςΔημήτρης Καμπόσος απευθύνεται σε όλους. Σε αυτούς που ήταν δίπλα του στην προσπάθεια αυτή και σε αυτούς που τον πολέμησαν στο θέμα των σκουπιδιών  έχοντας  συμφέροντα άμεσα συνδεμένα με τη διαπλοκή.

Τους στέλνειμήνυμαότι ο δήμος ΑΛΛΑΖΕΙ  τα επόμενα χρόνια με αφετηρία το εργοστάσιο των σκουπιδιών κάθε μήναοι πολίτες θα βλέπουν δράσεις που να βελτιώνουν την καθημερινότητα τους. 

Ο Καμπόσος κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του. Η προσπάθεια συνεχίζεται