Αρχική Ν. Κορινθίας Απάντηση Καλλίρη στη άρση αρμοδιοτήτων από Τατούλη: Παραμένω Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Απάντηση Καλλίρη στη άρση αρμοδιοτήτων από Τατούλη: Παραμένω Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Με αφορμή σημερινό (29/03/2019) δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου περί απόφασης του κ. Περιφερειάρχη, για την άρση μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, και προκειμένου να αποτυπωθεί η πραγματική διάσταση του ζητήματος, γίνεται γνωστό ότι:

  1. Οι αρμοδιότητες οι οποίες «περιγράφονται» στο δελτίο, αφορούν μέρος του συνόλου των αρμοδιοτήτων του Αντιπεριφερειάρχη, που το άρθρο 160 (περί αρμοδιοτήτων) του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), προβλέπει . Αυτές οι αρμοδιότητες, οι οποίες είχαν μεταβιβαστεί από τον Περιφερειάρχη στον Αντιπεριφερειάρχη, έχουν ήδη μεταβιβαστεί από τον Αντιπεριφερειάρχη- με την έγκριση του Περιφερειάρχη-σε προϊσταμένους υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας (παροχή εξουσιοδότησης υπογραφής με εντολή Αντιπεριφερειάρχη), εδώ και αρκετούς μήνες, με μοναδικό σκοπό την εύρυθμη διοικητική λειτουργία των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.
  2. Δεδομένου ότι σύμφωνα με το Νόμο, δε συντρέχει τυπικό κώλυμα ή  ασυμβίβαστο στην άσκηση των καθηκόντων του Αντιπεριφερειάρχη με την παράλληλη υποψηφιότητα για τον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης, παραμένω στη θέση του αιρετού Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, συνεχίζοντας την άσκηση των υπολοίπων καθηκόντων που το ανωτέρω άρθρο του Νόμου 3852/2010 ορίζει, με μοναδικό σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της Π.Ε. Κορινθίας.

Τη θεσμική αυτοτέλεια και θεσμική θωράκιση της διάκρισης των εξουσιών των δύο θεσμών της αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας και του Δήμου, όπως με απόλυτο σεβασμό διαφύλαξα στην Π.Ε. Κορινθίας μέχρι σήμερα, ομοίως θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τόσο μέχρι τη λήξη της θητείας μου, όσο και με την ανάληψη και άσκηση του δημαρχιακού αξιώματος, για το οποίο ευελπιστώ να με επιλέξουν οι συντοπίτες μου.

Πελοπίδας Ι. Καλλίρης
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας
Υποψ. Δήμαρχος Κορινθίων

Προηγούμενο άρθροΈτσι μπήκε ο σατανισμός στη ζωή της άτυχης φοιτήτριας από την Ηλεία που βρέθηκε νεκρή
Επόμενο άρθροΠρόγνωση καιρού: Κακοκαιρίας συνέχεια το Σάββατο με θυελλώδεις ανέμους και βροχές