Αρχική Ν. Κορινθίας Φωτορεπορτάζ των Vas-Val από το κλειστό κέντρο της Κορίνθου για την απολογία...

Φωτορεπορτάζ των Vas-Val από το κλειστό κέντρο της Κορίνθου για την απολογία του Τ.Π.

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα ο 35χρονος από τον Σολομό Κορινθίας, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν 52χρονο Ρομά που εισέβαλε στο σπίτι του και επιχείρησε να τον ληστέψει.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν από νωρίς το πρωί σε πολλά σημεία της πόλης, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις και επεισόδια.

Κλειστό για πολλές ώρες ήταν το κέντρο της Κορίνθου, με διμοιρίες των ΜΑΤ να κλείνουν πολλούς κεντρικούς δρόμους, ώστε να αποτρέψουν τους Ρομά να πλησιάσουν το Δικαστικό Μέγαρο.

Παρά την έντονη και συνεχή βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της Κορίνθου, αρκετοί ήταν οι Ρόμα όπου επί της Εθνικής Αντιστάσεως προσπαθούσαν να πλησιάσουν το Δικαστικό Μέγαρο. Παρά την έντονη παρουσία της Αστυνομίας, οι Ρομά προσπάθησαν πολλάκις να διαπεράσουν τους Αστυνομικούς και όπως ήταν αναμενόμενο δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Στην συγκέντρωση των Ρομά το παρών έδωσε και ο γνωστός τραγουδιστής Παϊτέρης.

Στον αντίποδα των Ρομά, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο πλήθος Κορινθίων είχε μαζευτεί για να συμπαρασταθεί στον 35χρονο δράστη. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες έκανε τον γύρο του διαδικτύου ένα μαζικό κάλεσμα ώστε να παρευρεθούν στο πλευρό του κατηγορουμένου.