Αρχική Ν. Κορινθίας Δείτε τι δήλωσε η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά για την...

Δείτε τι δήλωσε η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά για την υπόθεση στον Σολομό

Ανακοίνωσε εξέδωσε για το περιστατικό στον Σολομό Κορινθίας, όπου 35χρονος ημεδαπός πυροβόλησε και σκότωσε 52χρονο Ρομά, ο οποίος επιχείρησε να εισβάλλει στην οικία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η προσφυγή στην αυτοδικία, η επιδοκιμασία της αυτοδικίας, η διασπορά
ρατσιστικών αντιλήψεων και η ρητορική μίσους όχι μόνο δεν λύνουν το σημαντικό πρόβλημα παραβατικότητας που υπάρχει σε καταυλισμούς αλλά αντιθέτως λειτουργούν ενάντια στις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οικοδόμησης ενός περιβάλλοντος ασφάλειας.

Μόνος βιώσιμος τρόπος για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής είναι η εξάλειψη των άθλιων συνθηκών διαβίωσης σε καταυλισμούς και η προώθηση της κοινωνικής ένταξης. Η διαιώνιση του αποκλεισμού δεν αποτελεί λύση και οι συνέπειές του πλήττουν το σύνολο των πολιτών. Η πολιτική της κοινωνικής ένταξης αποτελεί τη μόνη βιώσιμη, ανθρωπιστική προσέγγιση για να αποφευχθούν περιστατικά αυτοδικίας, αντιποίνων και βιαιοπραγιών.

Καλούμε εκ νέου Δήμους της χώρας με καταυλισμούς να ανταποκριθούν και να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα θεσμικά και χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να εξαλειφθούν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης μερίδας συμπολιτών μας Ρομά προς όφελος ολόκληρων των  τοπικών κοινωνιών».

Προηγούμενο άρθροΣε ποια ακτοπλοϊκά δρομολόγια υπάρχει απαγορευτικό λόγω των ισχυρών ανέμων
Επόμενο άρθροΑισιοδοξία στην “Πελοποννησιακή Συμμαχία” του Γ.Μπουντρούκα για το εκλογικό αποτέλεσμα (Εικόνες)