Αρχική Ν. Κορινθίας Αλ.Πνευματικός: “Η νομοθεσία οδηγεί σε έξαρση της μικροεγκληματικότητας” (Βίντεο)

Αλ.Πνευματικός: “Η νομοθεσία οδηγεί σε έξαρση της μικροεγκληματικότητας” (Βίντεο)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.

Μεταξύ άλλων, με αφορμή το περιστατικό με το έγκλημα που σημειώθηκε στον Σολομό Κορινθίας, αναφέρθηκε στην εγκληματικότητα τονίζοντας:

Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να ανταποκριθούν με πολύ λίγο προσωπικό.

Παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν πολύ μεγάλες επιτυχίες που πρέπει να καταγραφούν στα θετικά του έργου της Αστυνομίας ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που οδήγησαν σε καλύτερα αποτελέσματα όσο αφορά την αστυνόμευση.

Σχολιάζοντας το νομικό πλαίσιο επισήμανε ότι οδηγεί σε έξαρση ιδιαίτερα της μικροεγκληματικότητας και οδηγεί σε φαινόμενα κάποιοι να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.

Τέτοιες καταστάσεις δεν πρέπει να ζήσουμε πάλι στο Δήμο μας τόνισε ο κ. Δήμαρχος.

Τέλος έκανε έκκληση στους Ρομά να μην υπάρχουν ακραίες αντιδράσεις αφού ένα κομμάτι τους η τοπική κοινωνία τους έχει αποδεχθεί παίρνοντας τους ακόμα και στην δουλειά, άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία τους θέλει μια καλύτερη μέρα για αυτούς και να μην υπάρχει εγκληματικότητα στον καταυλισμό και αρκετοί από αυτούς παίρνουν πρωτοβουλία να αλλάξουν τα πράγματα επισήμανε ο κ. Δήμαρχος.