Αρχική Eπικαιρότητα Ντοκουμέντο: Ο Τσίπρας βιντεοσκοπεί την αερομαχία με τους Τούρκους (Βίντεο)

Ντοκουμέντο: Ο Τσίπρας βιντεοσκοπεί την αερομαχία με τους Τούρκους (Βίντεο)

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την παρενόχληση που πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο ελικόπτερο με το οποίο μετέβη στο Αγαθονήσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι φωτογραφίες μέσα από το Chinook που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είναι τραβηγμένες από το χέρι του έμπειρου φωτορεπόρτερ που πάντα τον συνοδεύει, του Αντρέα Μποτέλι. Είναι φωτογραφίες που παρουσίασε πρώτος ο Δήμος Βερύκιος στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Όπως λένε οι πληροφορίες υπάρχει και σχετικό βίντεο από την πτήση του Chinook πάνω από τους Αρκιούς, αμέσως μετά από την ενημέρωση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας από το πλήρωμα του ελικοπτέρου, ότι τα ελληνικά ραντάρ έχουν εντοπίσει τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν προς το μέρος τους. Όπως λένε οι πληροφορίες υπάρχει και βίντεο.

Υπενθυμίζεται ότι, η Τουρκία, ανήμερα της εθνικής επετείου προέβη σε αριθμό ρεκόρ προκλήσεων καθώς οι παραβιάσεις που πραγματοποίησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο έφτασαν τις 47!

Αυστηρό διάβημα του ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Θυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως Τούρκικα μαχητικά την ώρα που ο ίδιος μετέβαινε στο ακριτικό νησί, παρενόχλησαν το ελικόπτερο το οποίο τον μετέφερε, ενώ στην συνέχεια απογειώθηκαν τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία τα αναχαίτισαν. Μέχρι να έρθουν τα ελληνικά μαχητικά το ελικόπτερο χρειάστηκε να κάνει ελιγμούς προκειμένου να αποφύγει τους Τούρκους.

«Καίτε τζάμπα κηροζίνη και βενζίνη», είπε απευθυνόμενος στους Τούρκους ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα πάει ακόμα και κολυμπώντας στα ελληνικά νησιά», είπε ακόμα.

Από την πλευρά τους πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας με πληροφορίες τους στο πρακτορείο Ανατολή απάντησαν στις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και την παρενόχληση στο ελικόπτερο του στο Αγαθονήσι.

«Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια παρενόχλησης απο τα τουρκικά μαχητικά, τα αεροσκάφη μας έκαναν τα συνηθισμένα τους καθήκοντα» αναφέρουν οι τουρκικές πηγές.