Αρχική Ν. Αργολίδος Δήλωση Γόντικα στην ανοιχτή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

Δήλωση Γόντικα στην ανοιχτή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ανοιχτή Γενική Συνέλευση του σωματείου του εργαζόμενων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου. Σε αυτή καλέστηκε και μίλησε ο Νίκος Γόντικας υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Κώστας Γκόνης, υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Με αφορμή την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ναυπλίου και το επικείμενο κλείσιμο των ΤΕΠ, ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Πελοπόννησο δήλωσε:

«Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου αλλά και όλων των εργαζόμενων του Νομού ενάντια στην υποβάθμιση των δομών Υγείας στο Νομό και πιο συγκεκριμένα ενάντια στο κλείσιμο των ΤΕΠ στο Ναύπλιο.

Οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση έχουν ονοματεπώνυμο:

Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που έχουν ψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια τις συρρικνωμένες κοινωνικές δαπάνες, διαλύοντας τις δομές Υγείας, και μεταφέροντας το κόστος στο λαό. Την ίδια ώρα χαρίζουν εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό στους επιχειρηματικούς ομίλους, δίνουν 4 δις το χρόνο για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ. Η «επιστροφή στην κανονικότητα» και η «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, είναι τόσο δίκαιη που αφήνει το λαό του Ναυπλίου ουσιαστικά χωρίς Νοσοκομείο.

Είναι οι Περιφερειακή και οι Δημοτικές Αρχές που όλα αυτά τα χρόνια είναι «στα λόγια» συμπαραστάτες στον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση αλλά στην πράξη δεν έχουν βγάλει άχνα για τις δομές Υγείας της περιοχής. Η απραξία τους είναι συνενοχή. Αλήθεια γιατί δεν δείχνουν τον ίδιο ζήλο στη διεκδίκηση αξιοπρεπών και σύγχρονών υγειονομικών υποδομών όπως δείχνουν για τις μαρίνες πολυτελών σκαφών, για τις αδειοδοτήσεις των μεγαλοξενοδόχων και των καπιταλιστών της ενέργειας; Για αυτές τις business τρέχουν σε Υπουργεία, κάνουν συναντήσεις, αφιερώνουν χρόνο και χρήμα του λαού, όμως για τις ανάγκες του λαού είναι μόνο δηλώσεις και λόγια παρηγοριάς.

Ας μην βγουν πάλι να μας πουν να περιμένουμε τις αποφάσεις του Υπουργείου, ας μην μας πουν πάλι ότι θα διαβουλευτούν αυτοί «για το καλό μας». Ο λαός της Αργολίδας χόρτασε από υποσχέσεις, μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει τέσσερις φορές μεγάλες κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο του Ναυπλίου και τότε πάλι μας διαβεβαίωναν ότι «θα επιληφθούν αυτοί του θέματος» και σήμερα φτάσαμε σε αυτό το αδιέξοδο.

Ο λαός της Αργολίδας, ο λαός της Περιφέρειας δεν πρέπει να αφήσει άλλο την τύχη του στα χέρια τους. Αυτοί είναι αδίστακτοι, βάζουν σε κίνδυνο την Υγεία του λαού και των παιδιών μας για να εξασφαλίσουν τα δισεκατομμύρια επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο. Πρέπει να τους δώσουμε απάντηση μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, απάντηση και στις εκλογές του Μάη, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».