Αρχική Ν. Κορινθίας Αποκλειστικές δηλώσεις Κούγια για υπόθεση Σολομού: “Με απείλησαν ότι τα Ρομά είναι...

Αποκλειστικές δηλώσεις Κούγια για υπόθεση Σολομού: “Με απείλησαν ότι τα Ρομά είναι τρελά” (Ηχητικό)

Αποκλειστική τηλεφωνική επικοινωνία με το SUPER FM 104.1 και τον Νίκο Νικολόπουλο είχε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος προέβη στις πρώτες του δηλώσεις αφού ανέλαβε και επίσημα την υπόθεση του 35χρονου Τ.Π., ο οποίος δολοφόνησε με κυνηγετικό όπλο άνδρα Ρομά, ο οποίος προσπάθησε μαζί με άλλους 4 να διαρρήξουν την οικία του.

Ο κύριος Κούγιας αναφερόμενος στην υπόθεση του 35χρονου τόνισε ότι πρόκειται για έναν ήρεμο άνθρωπο, με λευκό ποινικό μητρώο, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν τις Αρχές. Σημείωσε μάλιστα ότι η πράξη του αυτή δείχνει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Αναφερόμενος στην μεταφορά του πτώματος σε λατομείο που βρισκόταν κοντά στο σημείο του εγκλήματος και στο κατά πόσο αυτή η ενέργεια του δράστη θα επιβαρύνει την ποινή του, ο ίδιος δήλωσε ότι αυτή η ενέργεια θα κριθεί σε δεύτερο στάδιο, καθώς αυτή την στιγμή το Δικαστήριο και Εισαγγελέας θα εξετάσουν τα αίτια τα οποία όπλισαν το χέρι του δράστη, αλλά και στις ενέργειες που έκανε ο ίδιος πριν δολοφονήσει τον επίδοξο ληστή. Επιπροσθέτως, ενημέρωσε ότι αυτό θα ήταν επιβαρυντικό για τον δράστη μόνο στην περίπτωση που θα είχε μεταφέρει το θύμα όσο θα ήταν ακόμα ζωντανό.

Μάλιστα, έκανε λόγο για πάνω από 2 δράστες και συγκεκριμένα ανέφερε ότι στο σύνολό τους ήταν 5 άτομα, πράγματι επιβεβαίωσε ότι οι επίδοξοι ληστές ήταν οπλισμένοι ενώ υπήρχε και μαχαίρι.

Τέλος, ανέφερε ότι οι δράστες είναι πράγματι επικίνδυνοι και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι μόλις ανέλαβε την υπόθεση, δέχτηκε και απειλητικό τηλεφώνημα που του έλεγε χαρακτηριστικά: “Να προσέχω γιατί τα Ρομά είναι τρελά”.