Αρχική Ν. Κορινθίας Ξυλόκαστρο: Η Τσουραπά Κουίνη Παναγιώτα στο συνδυασμό “Ορίζοντες Δημιουργίας” του Σπ.Καραβά

Ξυλόκαστρο: Η Τσουραπά Κουίνη Παναγιώτα στο συνδυασμό “Ορίζοντες Δημιουργίας” του Σπ.Καραβά

Η Τσουραπά Κουίνη Παναγιώτα (Μπέττυ) στο συνδυασμό “Ορίζοντες Δημιουργίας” για την εξωστρέφεια και επανεκκίνηση του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.

“Γεννήθηκα στο Ξυλόκαστρο το 1973 και είμαι κόρη του Χρήστου και της Θεονίτσας Τσουραπά. Είμαι παντρεμένη με τον Δημήτρη Κουίνη και έχουμε αποκτήσει μια κόρη, 11 χρόνων σήμερα, την Ιωάννα.

Αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου, συνέχισα τις σπουδές μου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών αποκτώντας πτυχίο Εμπορικών και Οικονομικών Σπουδών. Στη συνέχεια απέκτησα το Ανώτερο Δίπλωμα Γαλλικών της Οικονομικής Ζωής από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Παρισιού (CCI Paris Ile-de-France). Παράλληλα, σπούδασα πιάνο και μουσική αποκτώντας Πτυχίο Αρμονίας.
Μιλάω Γαλλικά , Αγγλικά και Ιταλικά.

Για πολλά χρόνια ήμουν ενεργό μέλος μιας Παγκόσμιας Ανεξάρτητης Οργάνωσης παιδαγωγικού χαρακτήρα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού όπου καλλιεργώντας την Πίστη, το Ήθος, το Σεβασμό, τη Δικαιοσύνη και τη Συνεργασία μαζί με άλλα αξιόλογα στελέχη πανελλαδικά, καταφέραμε να πρωτοπορήσουμε και να πάμε ένα βήμα παραπέρα είτε ως αρχηγός ομάδας είτε από τη θέση της Τοπικής Εφόρου Ξυλοκάστρου.

Για δεκαπέντε έτη εργάσθηκα στην Αθήνα ως στέλεχος σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία στο τμήμα Marketing και Διαφήμισης που αποτέλεσε για μένα το μεγαλύτερο σχολείο. Σήμερα συνεχίζω να είμαι πάντα μαθήτρια της ζωής δίπλα στην οικογένειά μου και ακολουθώντας το μοναδικό άμισθο επάγγελμα της Μητέρας.

Η αγάπη για το τόπο μου, το θεσμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πάνω από όλα για τους συνδημότες, με οδήγησαν στην απόφαση να είμαι για πρώτη φορά υποψήφια σε ένα ΝΕΟ συνδυασμό, σε μια ΝΕΑ ομάδα, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από πολιτικό χαρακτήρα που έχει όμως ένα κοινό όραμα, ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ για τον ευλογημένο αυτό τόπο.

Με ζωντανή πάντα τη φράση της Αρβελέρ στο μυαλό μου, η οποία λέει πως οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ένα όνειρο και να το κυνηγούν με τα πόδια στη γη και τα μάτια στον ουρανό, έχω τη θέληση, τη δύναμη και τη γνώση, να προσπαθήσω για ένα καλύτερο δήμο, μιλώντας κι αφουγκραζόμενη βαθιά τους δημότες, σ΄ένα δήμο που θα τιμά τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, την ΙΣΤΟΡΙΑ του, τις ΑΞΙΕΣ, τις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.

Τα παιδιά μας χρειάζονται ΤΕΧΝΗ, ποιήματα ΜΟΥΣΙΚΗ, όσο χρειάζονται αγάπη, φαγητό, καθαρό αέρα και παιχνίδια σε όμορφα πάρκα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης κι αθλητικούς χώρους για μαζική και ΑΣΦΑΛΗ ΑΘΛΗΣΗ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ είναι κομμάτια της ανάπτυξης ενός τόπου.

Έργα υποδομής που θα ενισχύσουν την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας μέσα από ρεαλιστικές δράσεις – προγράμματα που θα στηρίξουν έμπρακτα την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα αγκαλιάσει την ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ και θα προσπαθήσει με προγράμματα ανάπλασης να βοηθήσει τον κάθε δημότη. Με ΘΑΡΡΟΣ και ΗΘΟΣ πηγαίνεις στην καρδιά του προβλήματος και με διάλογο με τον πολίτη, συμμαχείς και συνεργάζεσαι για να διεκδικείς από το κεντρικό κράτος όσο το δυνατόν περισσότερα για τον τόπο. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει κάτι. Μαζί θα ανατρέψουμε τη φθορά και θα δώσουμε και πάλι στην πόλη μας την πρώτη θέση στο νομό κ όχι μόνο.

Δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ γι αυτό.

Όλοι μαζί για ένα καλύτερο δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, μια Πρωτοποριακή Πόλη!!!”