Αρχική Ν. Αργολίδος Γιώργος Δέδες από το Ναύπλιο: “Ζωντανές οι παρακαταθήκες του ’21”

Γιώργος Δέδες από το Ναύπλιο: “Ζωντανές οι παρακαταθήκες του ’21”

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Ναυπλίου για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες.

Αρχικά, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών παρακολούθησε τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και εν συνεχεία κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων της εθνικής παλιγγενεσίας.

Μετά την κατάθεση στεφάνου, ο Γιώργος Δέδες προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκατόν ενενήντα οκτώ χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τη σημαντικότερη εγερτήρια στιγμή στην ιστορία του Έθνους, που σαν απότοκό της, σαν καρπό της, έφερε την ίδρυση του ελεύθερου ελληνικού κράτους.

Οι μνήμες και οι παρακαταθήκες αυτής της εποχής παραμένουν ζωντανές.
Στις μεγάλες στιγμές του, τις στιγμές της νίκης, ο ελληνισμός διακρίθηκε για τη γενναιοφροσύνη του, την εθνική του ενότητα και ομοψυχία.

Σήμερα αυτές οι αξίες, αυτά τα ιδανικά παραμένουν επίκαιρα σε έναν καινούργιο αγώνα της πατρίδας για την εθνική ανάταση και ανασυγκρότηση, σε όλα τα επίπεδα. Χρόνια πολλά!»

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Δέδες παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που έλαβε χώρα με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην λεωφόρο της 25ης Μαρτίου.

Προηγούμενο άρθροΗ επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την ανθρωποκτονία 52χρονου στο Σολωμός Κορινθίας
Επόμενο άρθροΚαιρός: Μετά την άνοιξη, χειμώνας ξανά! Έρχονται βροχές και χιόνια