Αρχική Eπικαιρότητα Επίδομα Στέγασης: Δείτε πότε θα πληρωθούν οι πρώτοι δικαιούχοι!

Επίδομα Στέγασης: Δείτε πότε θα πληρωθούν οι πρώτοι δικαιούχοι!

Περίπου 230.000 αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου έχουν κατατεθεί μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, από τις 13 Μαρτίου που άρχισε να λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα, και ήδη έχουν εγκριθεί 94.000.

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Καρέλλας, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”, ανέφερε πως «στόχος μας είναι περίπου 260.000 νοικοκυριά. Να υπολογίζετε ότι το πρόγραμμα καλύπτει 600.000-650.000 ανθρώπους» και πρόσθεσε πως το ποσοστό των μη εγκεκριμένων αιτήσεων είναι κάτω από το 7%.

«Το επίδομα ενοικίου είναι από τα προγράμματα που δεν υπήρχαν στην Ελλάδα. Είχαμε κάθε πρόθεση ξεκινώντας ήδη από το 2015 να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτή την ανάγκη ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσκολία ή σε επισφάλεια στέγης. Εκείνο που καταφέραμε με τα άμεσα μέτρα της αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης ήταν να καλύψουμε κάποιους ανθρώπους. Επρεπε να το σχεδιάσουμε πάλι. Να δούμε τους προϋπολογισμούς και τις δυνατότητες» είπε ο κ. Καρέλλας.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι το 97% των αιτήσεων συμπληρώθηκαν ηλεκτρονικά, μέσω του www.epidomastegasis.gr καθώς υπάρχει η δυνατότητα και μέσα από τα Κέντρα Κοινότητας. «Οι περισσότερες αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά, γενονός που σημαίνει ότι είτε έχουν εξοικειωθεί οι άνθρωποι είτε έχουν αποκτήσει περισσότερη εμπιστοσύνη στα προγράμματα και στις πλατφόρμες», τόνισε ο γενικός γραμματέας.

Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ και σύμφωνα με τον κ. Καρέλλα, η ημερομηνία για την καταβολή του επιδόματος θα είναι η 22η Απριλίου. «Το ποσό για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό είναι 70 ευρώ. Θα πρέπει να έχει το ανώτερο 7.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο και το ανώτερο 120.000 ευρώ ακίνητη περιουσία. Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προστίθενται άλλα 35 ευρώ, δηλαδή το μισό. Και προχωρήσαμε στην καινοτομία το ποσό που αντιστοιχεί στο παιδί να είναι το μισό από αυτό του ενήλικα και όχι το 1/4».

«Με το που κλείνει ο μήνας γίνονται οι τελευταίες διασταυρώσεις. Βγαίνει ένα μητρώο, ένα αρχείο πληρωμών, που φεύγει προς τα διατραπεζικά συστήματα και τις τράπεζες. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καθιερώσουμε ως ημερομηνία, την 22η μέρα κάθε μήνα, για το επίδομα στέγασης. Οι πρώτοι δικαιούχοι θα πληρωθούν 22 Απριλίου».

Ο κ. Καρέλλας συμπλήρωσε πως «η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για πάντα. Οποιαδήποτε στιγμή, όποιος έρθει στην ανάγκη να κάνει χρήση του συγκεκριμένου επιδόματος και πληροί τις προϋποθέσεις, θα μπορεί να κάνει αίτηση».

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 51χρονος στο Άργος με λαθραία πακέτα τσιγάρα
Επόμενο άρθροΆνδρας προσπάθησε να επιτεθεί στον Προκόπη Παυλόπουλο (Βίντεο)