Αρχική Eπικαιρότητα Οργή κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις παρελάσεις στη Βόρεια Ελλάδα –...

Οργή κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις παρελάσεις στη Βόρεια Ελλάδα – Δείτε βίντεο

Οργισμένη ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πολίτες στη βόρεια Ελλάδα στις παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.Σε αρκετές από τις περιοχές που εμφανίστηκαν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος πολίτες είτε τους υποδέχθηκαν με ιαχές «προδότες» και «αλήτες» είτε τους υποχρέωσαν σε άτακτη φυγή υπό το βάρος των αποδοκιμασιών.

Πήραν στο κυνήγι τον βουλευτή Τζαμακλή στην Κατερίνη
 Ενδεικτικές οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κατερίνη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, Χάρη Τζαμακλή.

Μετά το πέρας της παρέλασης πολίτες όλων των ηλικιών από την Κατερίνη «πήγαν καροτσάκι» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το αυτοκίνητό του υπό τις ιαχές «προδότη» και «αλήτη».

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το lefteria.blogspot για αρκετά δευτερόλεπτα ο κ. Τζαμακλής δέχεται τις οργισμένες αποδοκιμασίες των κατοίκων της Κατερίνης με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να σχηματίσουν έναν κλοιό γύρω του για να αποφύγουν τα χειρότερα και εκείνον να προσπαθεί να φανεί ψύχραιμος.

Ήταν τέτοια η οργή των πολιτών ώστε αρκετοί να ακολουθήσου το αυτοκίνητο με τον κ. Τζαμακλή ακόμα και όταν αυτό έφυγε από την πλατεία Ηρώων όπου βρισκόταν η εξέδρα των επισήμων.

«Να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ»

Παρόμοι το κλίμα και στις Σέρρες με την βουλευτή Αφροδίτη Σταμπουλή να δέχεται «βροχή» τις αποδοκιμασίες όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Βουλής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, τραγουδούσαν το “Μακεδονία Ξακουστή” και στο άκουσμα της κατάθεσης στεφανιού από την κ. Σταμπουλή, προχώρησαν σε γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες.

«Εδώ είναι πλατεία Ελευθερίας και όχι Βαυαρίας», «η Μακεδονία είναι Ελληνική», αλλά και «να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» φώναξαν οι πολίτες κατά την διάρκεια της κατάθεση στεφάνων και εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το Μακεδονικό.

Οι μαθητές «απάντησαν» στον Φάμελλο στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη την έκφραση των οργισμένων πολιτών ανέλαβαν οι μαθητές που συμμετείχαν στην παρέλαση.

Αρκετά από τα σχολεία την ώρα που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων – με την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος – τραγούδησαν το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» ενώ άλλοι συγκεντρώμενοι φώναζαν για αρκετή ώρα «η Μακεδονία είναι ελληνική».

Πηγή: protothema.gr