Αρχική Ν. Αργολίδος Η δικηγόρος Μαρίνα Τσολακίδου υποψήφια με το συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Η δικηγόρος Μαρίνα Τσολακίδου υποψήφια με το συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Ονομάζομαι Μαρίνα (Μαρία) Τσολακίδου. Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στις Σέρρες, αποφοίτησα από το 3ο Λύκειο Σερρών. Σπούδασα Νομική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης «La Spienza», και στο Πανεπιστήμιο του Camerino (Ιταλία), από όπου και αποφοίτησα, με ειδική κατεύθυνση και διπλωματική εργασία στο Συνταγματικό Δίκαιο.

Είμαι Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις και ασκώ μάχιμη δικηγορία τα τελευταία 10 έτη.

Η επαγγελματική μου έδρα αλλά και ο τόπος διαμονής μου είναι η Πόλη του Ναυπλίου.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ασχολούμαι με τον οργανωμένο Ποντιακό χώρο, διατελώντας κατά το παρελθόν, μέλος του Δ.Σ. του «Φάρου Ποντίων Πατρών», ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ποντιακούς Συλλόγους της Ελλάδας. Φέτος, δε τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού «Η Παναγία Σουμελά», μου έκαναν την ιδιαίτερη τιμή να με εκλέξουν στην θέση της Προέδρου.

Διαμένοντας στο Ναύπλιο, το οποίο είναι από τις ελάχιστες Ελληνικές πόλεις που έχει «ιστορικό κέντρο», διαπιστώνω ότι η πόλη, μέρα με την ημέρα χάνει την πολιτισμική της ταυτότητα. Τόσο η πόλη του Ναυπλίου, όσο και τα περίχωρα της, χαρακτηρίζονται πλέον από την πλήρη εγκατάλειψη. Δεν υπάρχει καμία αναπτυξιακή – οικονομική και κοινωνική πολιτική ώστε να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων.

Σκεπτόμενη όλα τα παραπάνω, με χαρά αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ναύπλιο – Πρωτεύουσα Ξανά».

Τάσσομαι στο πλευρό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, καθόσον είναι ο μόνος που μπορεί όχι μόνο να δώσει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα όλου του Δήμου Ναυπλιέων δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες και προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, αλλά και δίνοντας ταυτόχρονα άμεση προτεραιότητα και έμφαση στην κοινωνική πολιτική, που είναι επίσης ένα μείζον ζήτημα για τον τόπο. Περαιτέρω ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, πέρα από επιστήμονας, είναι ένας εξαίρετος, ενάρετος και ιδιαίτερα προσιτός και σεμνός άνθρωπος.

Ζητώ την στήριξη όλων σας, και σας υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης σας.

Με βαθύτατη εκτίμηση
Μαρίνα Τσολακίδου