Αρχική Ν. Αργολίδος Ο Σπύρος Δεδεγκίκας υποψήφιος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Ο Σπύρος Δεδεγκίκας υποψήφιος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Ονομάζομαι Σπύρος Δεδεγκίκας, γεννήθηκα στα Σπάτα Αττικής όπου και ακολούθησα την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σπούδασα Ιατρική στην Ιατροχειρουργική  Σχολή του Πανεπιστημίου της Αγκώνα Ιταλίας. Εκπαιδεύτηκα στην Γενική Οικογενειακή Ιατρική στο Γεν. Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Εργάστηκα ως Επιμελητής Β΄ στο Κέντρο Υγείας Άστρους Κυνουρίας και από το 2004 εργάζομαι ως ιδιώτης ιατρός στο Ναύπλιο, όπου διαμένω από το 2001. Διετέλεσα πρόεδρος της Ομάδας Διάσωσης ( παράρτημα Αργολίδας) και τιμήθηκα από τον Δήμο Άργους το 2006, καθώς και πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Ναυπλίου. Εργάστηκα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Άργους παρουσιάζοντας σημαντικά θέματα Πρωτοβάθμιας – Δημόσιας Υγείας καθώς και Επείγουσας Ιατρικής. Συνεργάστηκα με το Κοινωνικό Ιατρείο από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα προσφέροντας  τις υπηρεσίες μου  σε όσους συμπολίτες είχαν ανάγκη, τιμώντας στο έπακρο αυτήν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης.

Έχω συμμετάσχει σε πολλές επιστημονικές εργασίες, μερικές εκ των οποίων έχουν βραβευθεί. Έχω λάβει μέρος σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια, Ελληνικά και Διεθνή, σε πολλά εκ των οποίων παρουσίασα θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Επείγουσας Ιατρικής, καθώς επίσης σε πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν θέματα πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης – φροντίδας στα πλαίσια οικογενειακής ιατρικής.  

Η πόλη μας χρειάζεται ανθρώπους που να αφοσιώνονται στα πραγματικά καθημερινά προβλήματα, να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, να δημιουργούν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο πάντα με σεβασμό στον πολίτη. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να είναι σε θέση να οδηγήσουν την πόλη ξανά σε ημέρες αίγλης.  

Πιστεύοντας ότι μπορώ να βοηθήσω, αν μου δοθεί η ευκαιρία, να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών του Ναυπλίου σε θέματα καθαριότητας – υγιεινής διαβίωσης, οδικής ασφάλειας – πρόληψης ατυχημάτων και, κυρίως βελτίωσης της Δημόσιας Υγείας αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά στον χώρο όπου ζώ και εργάζομαι.

Το να ζούμε αξιοπρεπώς στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδoς, χωρίς βρώμικους δρόμους (κυρίως στις εισόδους της πόλης), χωρίς  λιμνάζοντα νερά στους δρόμους (που αποτελούν εστίες μόλυνσης), χωρίς την πλήρη εγκατάλειψη και αδιαφορία στα περιφερικά τμήματα της πόλης, χωρίς την απαιτούμενη οδική σήμανση και φωτισμό σε σημεία «καρμανιόλα», είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και υποχρέωση κάθε Δημοτικής Αρχής.

Σε εμάς λοιπόν η επιλογή να αλλάξουμε τα δεδομένα και να φτιάξουμε ξανά την πόλη όπως της αξίζει να είναι, καθαρή – ευπαρουσίαστη – λειτουργική – πλούσια σε πολιτιστική δραστηριότητα και με ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση –  με ένα όσο γίνεται ακίνδυνο οδικό δίκτυο τόσο για εμάς και τα παιδιά μας όσο και για τους επισκέπτες. Το οφείλουμε σε εμάς τους ίδιους, το οφείλουμε στις νεότερες γενιές, το οφείλουμε στην ιστορία της πόλης. Δεν έχουμε παρά να το διεκδικήσουμε.

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή η διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι δεδομένη, αποδέχτηκα την τιμητική για εμένα πρόσκληση του υποψήφιου Δημάρχου Ναυπλίου Παναγιώτη Αναγνωσταρά και του Συνδυασμού «Ναύπλιο Πρωτεύουσα ξανά» και θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των πολιτών.  

Με τιμή
Σπύρος Χ. Δεδεγκίκας

Γενικός Οικογενειακός Ιατρός
 Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
«Ναύπλιο   Πρωτεύουσα ξανά»