Αρχική Περ. Πελοποννήσου Γιατί η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν άστοχη και...

Γιατί η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν άστοχη και θα οδηγήσει στην τραγωδία …..

Με δάφνες υποδέχτηκαν την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη οι δεξιοί θεωρώντας ότι είναι κάτι εύκολο να κερδίσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Δήμαρχος Καλαμάτας όταν εκείνο το διάστημα στα δεξιά πηγαδάκια ακουγόταν έντονα και το όνομα του Ανδρέα Λυκουρέντζου. Μία επιλογή που πραγματικά θα ήταν πονοκέφαλος για τους αντιπάλους του μιας και ο πρώην Υπουργός είναι ένας πολιτικός απόλυτα σεβαστός και αγαπητός από μεγάλη μερίδα των Πελοποννήσιων.

Και επειδή οι δεξιές επιλογές είναι συνήθως λάθος ξεπροβάλει ο Παναγιώτης Νίκας μετά από τρεις θητείες στο τιμόνι του Δήμου Καλαμάτας. Πάμε να τα αριθμήσουμε τα λάθη γιατί είναι πολλά :

  1. Ο Παναγιώτης Νίκας δεν έχει αναγνωρισιμότητα πέρα από τον Δήμο Καλαμάτας, και για να μην είμαστε άδικοι, την Μεσσηνία
  2. Ο λόγος του είναι κατά 3/4 επιθετικός στον νυν Περιφερειάρχη,Πέτρο Τατούλη που τον επέλεξε οι Πελοποννήσιοι για δύο θητείες στο τιμόνι και στον Γιώργο Δέδε που λόγω της θέσης του στο Υπουργείο Υποδομών συνεργάζεται με τους Δήμους και την Περιφέρεια. Το υπόλοιπο 1/4 είναι το έργο που σχεδιάζει ο ίδιος να κάνει. Θεωρούμε πως είναι μία λάθος τακτική και για αυτούς που τους ψήφισαν αλλά και για όσους βλέπουν και έχουν αντίληψη των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  3. Ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει να μην παίρνει θέση και να στηρίζει έμπρακτα την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του Νίκα
  4. Οι απόψεις των πρωτοκλασσάτων του κόμματος διίστανται (Βορίδης, Γεωργιάδης, Σπυράκη) ανάμεσα στους δύο δεξιούς υποψήφιους Περιφερειάρχες ( Τατούλη και Νίκα) και λόγω της φιλίας και της συνεργασίας τους με τον Πέτρο Τατούλη δεν παίρνουν ευθεία θέση υπέρ Νίκα.
  5. Ο Παναγιώτης Νίκας δεν κατάφερε να κρατήσει ενωμένη την δημοτική του ομάδα που έχει σπάσει δεξιά και αριστερά, άλλοι ως υποψήφιοι δήμαρχοι και άλλοι σε άλλους συνδυασμούς ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα κρατήσει ενωμένη την Περιφέρεια;

Συμπερασματικά και επειδή έχουμε δει πολλές λάθος επιλογές της Νέας Δημοκρατίας ανά την Ελλάδα θεωρούμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σίγουρα δεν θα είναι μέσα στις 13 Περιφέρειες που προσδοκά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κερδίσει στις επικείμενες εκλογές !!

Σοφία Μπαλή