Αρχική Ν. Κορινθίας Δημήτρης Βασιλείου: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με σύνδρομο Down (Βίντεο)

Δημήτρης Βασιλείου: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με σύνδρομο Down (Βίντεο)

Ως γιατρός θέλω να αναφερθώ γενικότερα στα άτομα με ειδικές ανάγκες είτε αυτές είναι σωματικές, είτε αυτές είναι πνευματικές.

Τα άτομα αυτά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Είναι άτομα με πολλαπλές ικανότητες που πολλοί από εμάς τους δήθεν φυσιολογικούς δεν έχουμε. Αυτό το βλέπουμε καθαρά στον αθλητισμό και τους ειδικούς Ολυμπιακούς αγώνες. Το βλέπουμε καθαρά στα σχολεία και τα πανεπιστήμια μας, το βλέπουμε ακόμα και στα Νόμπελ όπως ο Τζων Νας και ο Στέφαν Χόκινς.

Και αν αυτά τα παραδείγματα δεν φτάνουν για να σας πείσουν θα πω πως υπάρχουν στρατοί στον κόσμο που δέχονται άτομα με ειδικές ανάγκες ακριβώς επειδή σκέπτονται διαφορετικά από τους υπολοίπους και έχουν και τεράστια θέληση για να ανταπεξέλθουν στο μειονέκτημα τους. Τα άτομα αυτά δεν ζητάνε οίκτο και συμπόνια. Τα άτομα αυτά ζητάνε δίκαιη μεταχείριση.

Ως υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων, με τον συνδυασμό μου «Ώρα Για Δράση» θέλω να σας διαβεβαιώσω πως θα κάνουμε ότι είναι σωστό, δίκαιο και ηθικό για να βοηθήσουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επιπλέον θέλω να κάνω σαφές ότι όταν εκλεγώ θα κάνω ότι επιτρέπει η τεχνολογία σήμερα για να βοηθήσω τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Από ράμπες σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη στην παραλία μέχρι ηχητικά σήματα στα φανάρια για άτομα με δυσκολίες στην όραση και ότι άλλο μου προταθεί από τους συλλόγους τους.

Στη δημοκρατία κανείς δεν πρέπει να μένει πίσω.

Προηγούμενο άρθροEπιφυλάξεις θεσμών για τη νέα ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις
Επόμενο άρθροΤο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο τίμησε την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου (Βίντεο)