Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Στα χέρια των κατοίκων η «μελέτη» υπογειοποίησης του τρένου Ρίον-Αγ.Διονύσιος

Πάτρα: Στα χέρια των κατοίκων η «μελέτη» υπογειοποίησης του τρένου Ρίον-Αγ.Διονύσιος

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής έγινε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων του αρκτικού διαμερίσματος, για τις εξελίξεις σχετικά με την υπογειοποίηση του τρένου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος, Παύλος Στάμος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων για την συνάντηση που έγινε στις 15 Μάρτη στο Δήμο, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και την προμελέτη υπογειοποίησης που αυτοί παρέδωσαν στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος είπε στους εκπροσώπους των κατοίκων ότι τα ζητήματα που αφορούν στην χρηματοδότηση και τα χρονοδιαγράμματα του έργου της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής έως τον Άγιο Διονύσιο, θα τίθενται διαρκώς από την Δημοτική Αρχή στο Υπουργείο και θα ζητηθούν και νέες συναντήσεις με τον Υπουργό. Στο θέμα αυτό δεν εφησυχάζουμε υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Για το θέμα του γραμμικού πάρκου που σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Δήμος στην επιφάνεια της υπογειοποιημένης γραμμής του τρένου (από τον Άγιο Διονύσιο έως το Ρίον) ο Δήμαρχος είπε ότι απαιτείται συμφωνία με την ΓΑΙΟΣΕ, στην οποία ανήκει η έκταση και τόνισε ότι θα γίνουν από τώρα οι επαφές για να υπάρξει συμφωνία για την επιφάνεια ώστε αυτή να παραχωρηθεί στον Δήμο προς χρήση.

Στους εκπροσώπους των συλλόγων παραδόθηκε το υλικό της προμελέτης ώστε αυτοί να υποβάλλουν άμεσα τις τυχόν παρατηρήσεις και προτάσεις τους.

Τέλος συμφωνήθηκε σε νέα συνάντηση να εξεταστούν οι παρατηρήσεις και οι περαιτέρω ενέργειες.

Πηγή: patrastimes.gr