Αρχική Ν. Αργολίδος Επίσκεψη των τουριστικών τμημάτων μετεκπαίδευσης Καλαμάτας στο Άργος και στην Τουριστική Σχολή

Επίσκεψη των τουριστικών τμημάτων μετεκπαίδευσης Καλαμάτας στο Άργος και στην Τουριστική Σχολή

Ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοχή του Άργους πραγματοποίησαν σήμερα 20/03/2019 οι μετεκπαιδευόμενοι του τμήματος επισιτισμού (Καλαμάτας ) με τον καθηγητή τους. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το Οινοποιείο Σκούρας και κατόπιν τις εγκαταστάσεις της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος. 

Τους μετεκπαιδευόμενους συνόδευσαν : ο καθηγητής τεχνικών μαθημάτων κ Σοφρονάς Ευάγγελος , ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ (ΚΕΚ- Επιμελητηρίου ) όπου φιλοξενούνται για τα μαθήματα του παραρτήματος Αργους κ Στούπας Σταύρος, η Προέδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Καλαμάτας κα Χριστοπούλου Μαρία και το μέλος επιμελητηρίου Καλαμάτας κο Κολλιόπουλος. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών όπου και παρέλαβαν αναμνηστικό λεύκωμα της πόλης. 

Στα τμήματα αυτά Μετεκπαίδευσης συμμετέχουν μετά από μοριοδότηση εργαζόμενοι και άνεργοι που απασχολούνται στο τουρισμό προκειμένου να πιστοποιήσουν την εμπειρία τους μέσα από δομημένη γνώση που προσφέρεται με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελοποννήσου του Υπ. Τουρισμού. 

Τα τμήματα μετεκπαίδευσης του Υπ. Τουρισμού οδηγούν μετά από εξετάσεις σε απόκτηση διπλώματος εξειδίκευσης και έχουν κατοχυρωμένα με νόμο ( Ν.1077/1980) επαγγελματικά δικαιώματα, προσδίδουν δε στους συμμετέχοντες υπαλληλική ιδιότητα και εργασιακή μισθοδοτική- ασφαλιστική εξέλιξη. Τα τμήματα μετεκπαίδευσης υλοποιούνται σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και προβλέπεται επιδότηση σε όλους τους συμμετέχοντες ανά ώρα και ημέρα. 

Ο Διευθυντής ΙΕΚ Πελ/σου Κων/νος Καχριμάνης.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr