Αρχική Eπικαιρότητα Η ΔΕΗ «ψαλιδίζει» την έκπτωση για τους συνεπείς από το 15% στο...

Η ΔΕΗ «ψαλιδίζει» την έκπτωση για τους συνεπείς από το 15% στο 10%

Ακριβότερο αναμένεται να είναι από 1ης Απριλίου το ρεύμα για τους συνεπείς πελάτες, αφού η ΔΕΗ μειώνει την έκπτωση συνέπειας από το 15 στο 10%.

Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει, δεν πρόκειται να υπάρξουν επιπλέον αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, επιβεβαιώνοντας και στην πράξη πως η καυτή πατάτα θα μετατοπιστεί μετά την εκλογική αναμέτρηση.

Η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης προβλέπει επίσης μείωση της έκπτωσης προπληρωμής η οποία μέχρι πρότινος ήταν 6% και τώρα θα είναι 4%.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το «Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης και Χαμηλής Τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος και της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπών CΟ2. Επίσης το Δ.Σ. της ΔΕΗ αποφάσισε τη διατήρηση και παγιοποίηση της χορήγησης της έκπτωσης συνέπειας σε ποσοστό 10% επί της συνολικής αξίας χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1ης Απριλίου 2019 και εφεξής. Σε ό,τι αφορά την έκπτωση λόγω προπληρωμής αυτή καθορίστηκε σε 4% από 1ης Απριλίου 2019».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση να αυξηθούν τα βιομηχανικά τιμολόγια.